Skip to content
Politică

Fenechiu, răspuns pentru Ciolacu: Cei doi ani nu au fost pierduţi, România a fost guvernată, deşi i se trăgea frâna de mână

PS News

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu a declarat, joi, la dezbaterile din plenul reunit pe învestirea noului guvern, că cei doi ani de guvernare de dreapta nu au fost pierduţi, ci au fost doi ani în care ţara a fost guvernată, în primul an din exterior şi în al doilea an din interior, din propriul guvern. El a cerut partenerilor să lase la o parte orgoliile şi interesele de grup.

Nu aş fi crezut acum un an că, la niciun an de la alegeri, realităţile noului Parlament vor dicta o majoritate PNL-PSD-UDMR. Nu am crezut lucrul ăsta şi nu mi l-am dorit, Cei doi ani nu au fost pierduţi, ci au fost doi ani în care România a fost guvernată (..) În primul an i se trăgea frâna de mână, în al doilea an i se trăgea frâna de mână din propriul guvern. Guvernul a ajuns în situaţia în care în septembrie a picat”, a spus Fenechiu.

El a arătat că aritmetica parlamentară spune că singura soluţie pragmatică, realistă şi înţeleaptă este un guvern de largă coaliţie.

”Suntem în momentul zero, cel mai important nu e să să clamăm măsurile, ci să le spunem românilor adevărul, să venim cu măsuri raţionale, realiste. Una peste alta, la finalul unei guvernări, când românul apreciază guvernarea, el se uită ce influenţă are asupra niveului de trai, dacă are infrastructură”, a spus senatorul PNL.

Senatorul a continuat: ”Haideţi, la început de drum, să fim oneşti, să spunem care sunt soluţiile, să îi lăsăm pe oameni să lucreze şi să ducem România înainte”.

El a precizat că viitorul acestui guvern şi viitorul României pe termen scurt şi mediu ”depinde foarte mult de onestitatea în care intrăm în această guvernare”.

”Să lăsăm la o parte orgoliile şi interesele de grup şi să susţinem interesele tuturor românilor. (…) Românii vor aprecia demersul nostru, indiferent că sunt de dreapta, de stânga, indiferent ce au crezut la alegerile din 2016 şi cum văd noua majoritate”, a spus Daniel Fenechiu, citat de news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *