Fenomen de inversiune termică în România

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

În zilele următoare, vremea ne face o surpriză și ne vom confrunta cu o inversiune termică, anunță meteorologii. Astfel, la câmpie va fi frig, ceață, iar la munte va fi soare și cald, potrivit meteorologului ANM Mihai Huștiu. „La Sinaia Cota 2000, temperaturile vor fi mai ridicate chiar decât în București”, precizează specialistul.

Mihai Huștiu, meteorolog ANM: „Vorbim de o inversiune termică la acest final de săptămână. Practic, lucrurile s-au liniștit, a nins, nu mai avem precipitații, avem o vreme stabilă, pentru că presiunea atmosferică a crescut. Atunci când crește presiunea, nu mai sunt precipitații, se liniștesc lucrurile. Deasupra țării noastre s-a instalat o masă de aer rece. Aerul rece iarna este greu dezlocuit atunci când apare circulația atmosferică, vânturile. Practic aerul rece fiind mai dens staționează la suprafață. Iar toate zonele joase de relief vor avea în următoarele zile o situație interesantă în care la câmpie va fi frig, vor fi temperaturi scăzute, vor fi nori joși, ceață, iar la munte va fi soare, frumos și cald. Dacă vom merge pe Platoul Bugeci vom vedea întinderi de nori. La Sinaia Cotă 2000, temperaturile vor fi mai ridicate chiar decât în București. În București va fi nebulozitate joasă și ceață.”

De săptămâna viitoare, însă, vremea se încălzește și vin ploile. Iar de Crăciun, sunt vești bune pentru cei care iubesc zăpada.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: