PSnews

Recent

Fenomen straniu în penitenciare: deținuți români, convertiţi în masă la islamism

Un nou fenomen ia amploare în penitenciarele din România. Astfel, se pare că condițiile grele din detenție i-au făcut pe unii deținuți să se convertească la islamism pentru simplul motiv că mâncarea primită de musulmani în spatele gratiilor este mult mai bună decât cea oferită creștinilor.

Ajunși în detenție, deținuții caută tot felul de modalități de a-și ușura viața din închisoare. Iar una dintre ele este goana după o mâncare cât mai bună. Dacă nu au norocul să primească regulat un pachet de la cei de acasă, mulți deținuți decid să se lepede de credința lor pentru a scăpa astfel de „de zeama lungă din cazanul creștinilor în care, zic ei, carnea e oricum o raritate” și a trece la ” meniul din oaie, ceva mai aparte și mai bogat al musulmanilor”, informează Libertatea.

Deși legislația în vigoare nu impune obligația ca deținuții să își declare apartenența religioasă, unii dintre ei aleg să facă acest lucru pentru a nu exista riscul să primească în farfurie alimente care sunt interzise de religia lor. Astfel, există situații când cei aflați în arest sau condamnații își declară din prima clipă credința sau fac acest lucru la ceva vreme după ajung în spatele gratiilor și descoperă diferențele dintre meniuri.

Concret, potrivit sursei citate, în prezent, în penitenciarele din România sunt 634 de deținuți care au declarat, de la bun început sau după ceva vreme de la momentul încarcerării, că sunt musulmani. Iar cei mai mulți dintre musulmanii din pușcăriile românești, 516, sunt români.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi