„Fenomenul Andrew Tate” ia amploare în şcolile din Marea Britanie: Băieţii refuză să vorbească cu profesoarele

Sursa foto: Pinterest

Influencerii online, cum ar fi Andrew Tate, alimentează o creştere a sexismului în sala de clasă, potrivit unui nou studiu al sindicatului britanic NASUWT din domeniul educaţiei. Studiul vine după ce serialul Netflix „Adolescence” a împins în lumina reflectoarelor preocupările legate de fenomenul „incel”, relatează Sky News.

Potrivit profesorilor, influencerii din social media alimentează o creştere a misoginiei şi sexismului în sălile de clasă din Regatul Unit.

Andrew Tate a fost menţionat de o serie de profesori care au participat la sondaj şi care au afirmat că a avut o influenţă negativă asupra elevilor de sex masculin.

O profesoară a mărturisit că a avut băieţi de 10 ani care au refuzat să vorbească cu ea „pentru că este femeie”.

Un alt profesor a declarat că „fenomenul Andrew Tate a avut un impact uriaş asupra modului în care elevii (de la o şcoală de băieţi) interacţionau cu femeile şi cu bărbaţii pe care nu îi considerau «masculini»”.

Un alt respondent la sondaj a declarat că şcoala sa a experimentat unele incidente de „limbaj dispreţuitor la adresa personalului feminin, ca rezultat direct al videoclipurilor cu Andrew Tate”.

Peste 5 800 de profesori au fost intervievaţi în cadrul sondajului realizat de sindicatul NASUWT, iar aproape trei din cinci (59%) au declarat că sunt de părere că utilizarea social media a contribuit la deteriorarea comportamentului elevilor.

Concluziile au fost publicate în timpul conferinţei anuale a sindicatului, care are loc la Liverpool în acest weekend. O moţiune care urmează să fie dezbătută la conferinţă solicită executivului sindicatului să colaboreze cu profesorii „pentru a evalua riscul pe care mişcările de extremă dreaptă şi populiste îl reprezintă pentru tineri”.

Luna trecută, prim-ministrul Sir Keir Starmer a găzduit o discuţie în Downing Street despre cum să împiedice băieţii tineri să fie târâţi într-un „vârtej de ură şi misoginie”. Discuţiile au avut loc cu creatorii dramei Netflix „Adolescence”, care a explorat aşa-numita cultură „incel” (cuvântul, format din abrevierea expresiei din limba engleză involuntary celibacy, în limba română: celibat involuntar, defineşte un membru al unei subculturi online. Indivizii asociaţi cu această subcultură sunt consideraţi a fi incapabili să dezvolte relaţii naturale şi armonioase de ordin romantic sau strict sexual, deşi îşi doresc acest lucru. Retorica acestora este în general marcată de misoginism, narcisism, rasism şi se situează în opoziţie cu mişcarea feministă – n.r.)

În Marea Britanie, chiar şefa opoziţiei conservatoare, Kemi Badenoch, a dezvăluit că vărul ei tânăr s-a sinucis după ce a căzut într-o „capcană pe internet” şi a declarat că îşi face griji „foarte mult în legătură cu social media”. Conservatorii au pledat pentru interzicerea telefoanelor mobile în şcoli din cauza îngrijorărilor legate de impactul social media asupra copiilor.

Patrick Roach, secretarul general al sindicatului profesorilor, a declarat că profesorii „nu pot fi lăsaţi singuri să se ocupe de aceste probleme”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: