Fermierii din Franța blochează de patru zile o autostradă

protest_sindicat
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Protestele fermierilor din regiunea Occitania, din sudul Franţei, continuă, autostrada A64 fiind în continuare închisă în apropiere de Toulouse, în timp ce un baraj urma să fie instalat pe o şosea principală din regiunea Ariège.

În ultimele luni, agricultorii din regiunea Occitania şi-au intensificat eforturile pentru ca guvernul să deblocheze de urgenţă ajutoare substanţiale, în special în contextul creşterii preţurilor la carburanţi şi al unei boli a bovinelor, şi să introducă o politică a apei favorabilă irigării culturilor.

La Carbonne, la aproximativ 45 km sud-vest de Toulouse, manifestanţii continuă să aibă o tabără improvizată, instalată pe şoseaua dublă a autostrăzii spre Bayonne.

O întâlnire de aproape trei ore, sâmbătă după-amiază, între prefectul din Occitania, Pierre-André Durand, şi cinci reprezentanţi ai comunităţii agricole nu a reuşit să ajungă la o decizie privind ridicarea blocadei, spre „regretul” lui Pierre-André Durand.

Duminică, un blocaj rutier a fost instalat la un sens giratoriu din Tarascon-sur-Ariège.

„Sunt aşteptate probleme majore de circulaţie în ambele sensuri”, a avertizat prefectul regiunii.

Cel mai mare sindicat agricol din Franţa, FNSEA, ia în considerare proteste la nivel naţional în următoarele săptămâni, a declarat vineri un purtător de cuvânt, extinzând potenţial acţiunile fermierilor din sud-vestul ţării care au blocat o autostradă şi au aruncat gunoi de grajd pe clădirile publice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: