Skip to content
Politică

Fermierii români au primit subvenții. Daea: S-au distribuit peste 750 milioane de euro

europafm.ro

Duminică, ministrul Agriculturii, Petre Daea a confirmat că fermierii români au primit deja aproape 80% dintre subvenții, mai exact peste 750 de milioane de euro pentru 885.000 de persoane.

Toate acestea s-au întâmplat în două săptămâni, achitarea drepturilor a început pe 16 octombrie. Daea a menționat că în derularea programului, fermierii au înțeles importanța depunerii cererilor pentru subvenții până în 15 mai și astfel verificările s-au putut face conform planului și acum nu au mai existat întârzieri.

Începând cu primul minut din ziua de 16 octombrie (…) la APIA centrală, la Ministerul Agriculturii și la structurile județene s-a lucrat și am pornit fluxul de plăți. Mă bucur că astăzi am putut să distribuim aproape 80% din subvenții pentru 885.000 de fermieri care au dreptul (…). S-au distribuit peste 750 de milioane euro, o sumă formidabilă, un efort extraordinar de mare din partea bugetului statului, pentru că aceste subvenții se plătesc, în primul rând, de la bugetul statului și apoi se recuperează de la Uniunea Europeană. (…) Am reușit, până la această dată, să aducem în țară 99,18% din subvenții, fiind prima țară din UE cu un asemenea grad de accesare”, a transmis ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.ro.

De asemenea, Daea a anunțat și alte vești bune pentru agricultori, spunând că România a reușit să atragă de la UE, în acest an, prin Planul Național de Dezvoltare Rurală, alte 1,564 miliarde euro. Per total, fondurile europene atrase anul acesta sunt mai mari cu un milion de euro față de anul anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *