Skip to content
Politică

Festival de comentarii negative pe pagina de Facebook a președintelui Iohannis. Postarea care a stârnit furia românilor

Inquam Photos / George Calin

Este Ziua Internaţională a Elevului şi Studentului şi, cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis a ținut să le transmită un mesaj elevilor și studenților, afirmând că în perioada următoare, prin proiecte clare și bine gândite, vor fi identificate „cele mai bune soluții pentru recuperarea oricăror decalaje acumulate”.

Însă, cu doar 3 săptămâni înainte de alegerile parlamentare, mesajul președintelui nu a fost bine primit de către internauți, astfel că mesajele critice la adresa lui Klaus Iohannis și a Executivului au început să „inunde” contul de Facebook al acestuia. În doar 30 de minute, postarea lui Klaus Iohannis a strâns peste 400 de comentarii și 39 de distribuiri.

Nu este singura postare a președintelui care adună extrem de multe comentarii negative. În ultima perioadă, postările lui Klaus Iohannis sunt din ce în ce mai critice, un semnal îngrijorător pentru liberali, mai ales acum în prag de alegeri.

Redăm și noi mai jos o parte din comentariile românilor:

17 noiembrie a fost declarată, oficial, Ziua Internațională a Studenților în anul 1941, de către Consiliul Internațional al Studenților, ca urmare a evenimentelor din 1939, desfășurate la Praga. Încă din anul 1939 ocupanții naziști din Cehoslovacia( fost protectorat al Boemiei și Moraviei), în Praga, au suprimat o demonstrație a studenților de la Facultatea de Medicină din Universitatea Charles ce comemora crearea unei Republici Cehoslovace independente. În urma suprimării demonstrațiilor de către naziști, Jan Opletal’s a murit. Tot atunci, 9 studenți și-au pierdut viața, iar alți peste 1200 au fost trimiși în lagăre de concentrare.

În toamna anului 1989, pe data de 17 noiembrie, slovacii au cerut ieșirea din comunism, prin demonstrații studențești, urmând ca în ziua următoare să facă același lucru și cehii. Manifestația desfășurată la Praga, la care au luat parte peste 15.000 de studenți, s-a soldat atunci cu circa 600 de răniți. Aceasta e ceea ce ziua de 17 noiembrie comemorează.

 

1 comentariu la “Festival de comentarii negative pe pagina de Facebook a președintelui Iohannis. Postarea care a stârnit furia românilor

  1. Dobitocule de Johanis uita ca studenții au fost primii la revoluție nu el un parvenit nazist,azi copii nu au dreptul creșterii alocațiilor,au dreptul la un ministru debil și incult,profesor de l Romana,ore TV la TV fără curent,ore on line fără conexiune internet,TV cu pedale,tablete degeaba,plexiglas?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *