Festivalul Brazilor de Crăciun. 22 de creaţii unicat, în licitaţie. Smiley & HaHaHa Production propun „Bradul de Acasă”

Sursă foto: https://www.salvaticopiii.ro/

La a 23-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun vor fi licitate 22 de creaţii unicat, brazi cu poveste, la gala din 8 decembrie, organizată de Salvaţi Copiii România în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României.

95% din familiile ai căror copii sunt integraţi în programele educaţionale ale Organizaţiei Salvaţi Copiii România nu mai pot acoperi nevoile de bază, cum ar fi tratamente medicale, alimente şi îmbrăcăminte pentru copii.

La ediţia din 2022, s-au strâns fonduri de peste 800.000 de euro, patru brazi reuşind performanţa de a fi adjudecaţi cu peste 50.000 de euro fiecare. Organizaţia Salvaţi Copiii România spune poveştile celor 22 de brazi unici, care vor asigura fondurile necesare accesului la educaţie pentru cei mai vulnerabili dintre noi: ancheta organizaţiei arată că 95% dintre familiile care se confruntă cu sărăcia nu mai au bani de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii. De-a lungul celor 22 de ediţii anterioare au fost colectate fonduri în valoare de peste 8 milioane de euro: 211.127 de copii din medii sociale vulnerabile au primit ajutor pentru integrarea socio-educaţională.

În cadrul ediţiei din 2022 a Festivalului Brazilor de Crăciun, brazii concepuţi şi donaţi de către designeri şi artişti celebri din România au fost licitaţi cu sume cuprinse între 7.000 şi 100.000 de euro, de companiile care şi-au asumat rolul de actori majori ai responsabilităţii sociale. În total, suma strânsă a fost de 820.000 euro din licitaţia brazilor, vânzarea biletelor de tombolă şi sponsorizări.

Cel mai râvnit brad în 2022 a fost cel creat de Răzvan Luca & UNTOLD, „Magia vieţii reale”, adjudecat contra sumei de 100.000 euro, de Kaufland România.

„Cea mai mare reuşită a Festivalului Brazilor de Crăciun este felul în care oamenii de bine, designeri, artişti, susţinători, se mobilizează pentru cauza celor mai vulnerabili dintre noi: copiii care sunt nevoiţi să ducă o luptă zilnică pentru a putea merge la şcoală, pentru a putea citi, pentru a se putea forma intelectual şi social. Suntem mereu surprinşi de forţa solidarităţii şi ea rămâne resursa care ne dă curaj, nouă şi copiilor, să construim o lume mai bună cu fiecare an”, a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

Brazii Ediţiei 2023

Gheorghe Fikl a creat Bradul roşu de aur: o stilizare în volum abstract a unui “brad de hârtie” din copilăria artistului, care, adeseori, îşi desena şi îşi colora singur bradul de Crăciun. În oricare formă, amintirea a rămas intensă şi un prilej de bucurie şi încredere în binele care ne susţine întotdeauna în seara de Crăciun.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: