Skip to content
Sport

Festivalul Oktoberfest începe joi în Bucureşti

Festivalul Oktoberfest începe joi în Bucureşti, în parcarea Plaza România cu o paradă a unor personaje îmbrăcate în cele mai frumoase costume bavareze și un spectacol de muzică și dans pe ritmurile fanfarei Îngerii Albi, potrivit agerpres.ro.

Tot în cadrul festivității de deschidere, la ora 17,00 se va „da cep butoiului” cu bere, gest simbolic ce anunță startul distracției marca Oktoberfest.

Nu vor lipsi mezelurile și preparatele tradiționale, bucătarii și hangiii bucureșteni, care vor încânta simțurile vizitatorilor cu bucate alese. Grătarele și ceaunele vor sfârâi iar berea va fi bună, rece și înspumată.

În premieră absolută pentru România, cortul Oktoberfest va fi dotat cu balcoane din lemn, unde vor fi amplasate lojele.

Alte noutăți pregătite de organizatori sunt unchiul Hans, mascota Oktoberfest de 2,5 metri înălțime, dar și o paradă cu cinci „atelaje” specifice, căruțe și care alegorice. Parada va avea loc pe traseul parcarea Plaza Mall — str. Lujerului — bd. Iuliu Maniu — Veteranilor — bd. Iuliu Maniu — str. Lujerului — parcarea Plaza Mall. Vor defila zece căruțe și care alegorice pline cu butoaie cu bere, bavarezi și bavareze, tirolezi și tiroleze.

De asemenea, sunt invitate cele mai „tari” cluburi din domeniul salsa și latino. Pe lângă concursul de frumusețe adresat doamnelor și domnișoarelor, va avea loc și unul pentru desemnarea regelui festivalului. În fiecare seară va fi o etapă de concurs în urma căreia va fi desemnat un câștigător, urmând ca pe 5 octombrie regii din fiecare seară să se bată în finală. Pentru a câștiga coroana butoiului cu bere, acesta va trebui să fie cel mai bun în a face declarații de dragoste. Premiul va fi pe măsură, un dozator de bere instalat la rege acasă și plinul cu butoaie timp de o lună.

Anul acesta Miss Oktoberfest nu va fi doar una. Alături de ea vor fi mai fi alese Miss Heidi și Miss Popularitate. Miss Oktoberfest va fi regina berii și va primi ca premiu vouchere de turism și o cameră foto performantă. Miss Heidi va primi trusou și o ladă de zestre iar Miss Popularitate, un frigider plin cu doze de bere.

Trupa bavareză de la Onkle Hans de acasă va face un show de zile mari pe scena Oktoberfest București de joi până lunea viitoare.

O petrecere se va da în marele cort din parcarea Plaza România timp de unsprezece zile până pe 5 octombrie, dată până la care ține festivalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *