Skip to content
București

Festivalul Yakasha a adus pe scenă cei mai îndrăgiţi artişti din Balcani. Interviu cu Boban Markovic: Balcanicii au muzica în sânge EXCLUSIV

bobanmarkovic.com

Prima ediţie a Festivalului Yakasha reuneşte pe scenă nume de legendă şi reprezentative pentru spaţiul balcanic. Astfel, cinci zile parcul Izvor  găzduieşte cele mai frumoase recitaluri ale artistilor din România, Serbia, Macedonia, Slovenia, Moldova, Austria, Ucraina, Belgia şi Grecia.
Duminica, 30 aprilie a fost  ziua în care spectatorii au cântat şi dansat pe ritmurile muzicale ale unor artişti precum: “marele trubadur al Balcanilor” Goran Bregovic, artistul roman Ovidiu Lipan Ţăndărică & Stelu Enache & Balcano & Fanfara 10 Prăjini, trupa Vopli Vidopliassova (Ucraina), artistul Boban Marcovic (Serbia) şi trupa Kal (Serbia).

Redacţia PSnews a intrat în culisele spectacolului de duminică  şi a discutat cu artistul sârb, Boban Markovic. Artistul este liderul ansamblului Vladicin Han, ansamblu foarte apreciat în întreaga Europă şi răsplătit cu numeroase premii.
Boban Markovic alături de trupa sa au interpretat muzica pentru mai multe dintre filmele cunoscutului Emir Kusturica “ Undreground” şi “Arizona Dream.”
Trupa lui Boban Markovic este considerata o replică mai autentică a celebrului lor co-naţional, Goran Bregovic.

În piesele lor se regăsesc influenţe din Miles Davis, Louis Armstrong, dar şi Osman Salijevic, Fejat Bakija, Shantel, Gyspy Kings. Repertoriul include cantece instrumentale şi vocale cu acompaniament de fanfara tradională, care antrenează publicul de toate vârstele.

Artistul nu este la prima sa vizită în România, el a mai avut spectacole şi în anii precedenţi la Sala Palatului. Festivalul Yakasha l-a adus pe Boban Markovic pe scena din Bucureşti pentru a încânta sufletele şi inimile românilor animate de muzica balcanică.

Festivalul Yakasha- un succes total

Este prima ediţie a acestui tip de festival în România şi din câte am văzut şi am auzit şi ieri şi azi, spectacolele au fost un real succes. Sper ca vremea de afară să nu afecteze spectacolele, deoarece am pregătit un show extraordinar.”

Festivalurile de muzică balcanică- un must-have al acestor tipuri de ţări

“Este foarte important pentru ţările trăsături balcanice să organizeze aceste tipuri de spectacole, deoarece în acest mod îşi fac cunoscută cultura şi tradiţiile în întreaga Europă şi spec ca astfel de evenimente să fie tot mai dese şi din ce în ce mai mari.”

Caracteristicile tipului balcanic

„Este imposibil să compari oamenii din Balcani cu alţi oameni din restul Europei, deoarece oamenii cu trăsături balcanice au un temperament foarte puternic şi vulcanic. Un lucru care îmi place în mod particular este faptul că au mintea şi inimile deschise. Oamenii de tip balcanic s-au născut cu muzica în sânge.”

Câteva lucruri despre România

„Ceea ce îmi place în mod special la români este faptul că seamnănă foarte mult cu sârbii, există foarte multe asemănări între cele două popoare. Sunt oameni foarte buni, foarte distractivi şi ca atare pot spune că am o mulţime de prieteni din România.”

Un mesaj pentru români

„Le doresc oamenilor minunaţi din România multă fericire, să se bucure de toate lucrurile ce îi înconjoară şi de ce nu, să se bucure de spectacolele pe care le-am pregătit pentru ei în cadrul acestui festival.”

 

photo

Boban Markovic

 

Luni pe scena festivalului Yakasha vor fi prezenţi următorii artişti:

  • Dragana Mirkovic (Serbia)
  • Taraf de Haidouks
  • Naked (Serbia)
  • Eleftheria Eleftheriou (Grecia)
  • Balkan Taksin

Citeşte şi: Cine sunt vedetele care vor încinge atmosfera LIVE la Yakasha Festival

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *