Skip to content
Showbiz

Festivalurile Untold, Neversea și Electric Castle, amânate pentru 2021

suburbanmagazine.ro

Organizatorii festivalurilor Untold și Neversea anunță că edițiile din acest an nu vor mai avea loc din cauza restricțiilor impuse de autorități și le comunică celor care și-au cumpărat bilete și abonamente că au posibilitatea de a le transforma în abonamente și bilete ANYTIME, care garantează accesul la una dintre următoarele trei ediții, la alegere, scrie G4Media.

Organizatorii arată că cele două festivaluri nu puteau fi organizate din cauza ”condițiilor stricte prin care oamenii pot lucra împreună”, dar și pentru că Ministerul Culturii a trimis în parlamentu un proiect de lege care interzice organizarea evenimentelor cu peste 1000 de persoane până pe 31 august 2020.

Ce se întâmplă cu posesorii de bilete și abonamente pentru edițiile din acest an? Organizatorii anunță că 95% dintre cumpărătorii de bilete și abonamente la festivalul din acest an le-au transformat în varianta ”ANYTIME”, care le permite că le utilizeze pentru a intra la o ediție a festivalurilor din următorii trei ani, la alegere. Toți cei care nu au ales alternativa ANYTIME PASS, vor putea opta în termen de 30 de zile de la data anunțării ediției 2021, pentru transferarea biletului pentru ediția de anul viitor sau pentru a primi un voucher valoric care va putea fi folosit la achiziționarea altor produse ale organizatorilor.

Cei care se vor afla în imposibilitatea de a participa la ediția din 2021 vor putea opta pentru refund în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021, mai arată comunicatul citat.

Și organizatorii festivalului Electric Castle, al doilea cel mai mare din Cluj și printre cele mai mari din țară, au anunțat în urmă cu puține momente că ediția din acest an e anulată.

”În ultimii șapte ani, am construit, cu fiecare ediție, o lume în care putem fi liberi și de care să ne putem bucura cu toții în siguranță. De fiecare dată, energia pe care o simțim în fața scenei și bucuria pe care ne-o transmiteți în timp ce descoperiți tot ce v-am pregătit ne motivează să continuăm. Și anul acesta, până în ultimul moment, am încercat să găsim un scenariu ideal care ne-ar fi putut permite să ne revedem la castel”, au arătat organizatorii. ”Organizarea festivalului înseamnă un an întreg de muncă, incluzând două luni necesare construirii lui. Chiar acum ar fi trebuit să fim la Bonțida pentru a contura lumea EC. Din păcate e prea multă incertitudine cu privire la măsurile de siguranță și sănătate pe care ar trebui să le implementăm, restricțiile de călătorie pentru perioada următoare și alte detalii pe care le plănuim în avans pentru a putea livra experiența mult așteptată. Nici de la autorități nu am primit până acum răspunsuri referitoare la detalii specifice, de planificare sau în legătură cu situația festivalului. Sănătatea și siguranța voastră au fost întotdeauna prioritatea noastră absolută și, din păcate, în acest moment, nu există un scenariu ideal în care festivalul să se desfășoare în deplină siguranță. Având în vedere toate aceste aspecte, am decis să alegem calea cea mai sigură și să amânăm EC8 pentru 14 – 18 iulie 2021”.

Aceștia spun că decizia e una grea, care afectează mii de oameni implicați în organizare, ”de la echipe de producție, tehnicieni, artiști, arhitecți, vendori, voluntari și oameni din comunitatea locală, toți simțim aceeași dezamăgire și știm că vom resimți efectele”.

Toate biletele cumpărate deja vor fi valabile pentru ediția de anul viitor. Cei care nu pot participa sau își vor banii înapoi ”vor avea la dispoziție alte opțiuni”, adaugă aceștia, precizând că vor reveni cu detalii în zilele următoare. ”În al doilea rând, planul nostru e să reconfirmăm toți artiștii anunțați pentru 2021 și să reorganizăm lucrurile. Vom anunța detalii pe măsură ce avem informații noi”, conchis aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *