Skip to content
Internațional

Festivităţile tradiţionale ce marchează sosirea Crăciunului au început la Ierusalim

viator.com

Festivităţile tradiţionale ce marchează sosirea Crăciunului au început vineri la Ierusalim şi au inclus o procesiune religioasă care a ajuns în Betleem la ora prânzului. Pentru al doilea an consecutiv, aceste celebrări religioase se desfăşoară sub incidenţa restricţiilor antiepidemice adoptate împotriva noului coronavirus.

Pentru a limita răspândirea variantei Omicron, Israelul şi-a închis graniţele pentru cetăţenii străini la începutul lunii decembrie. Din acest motiv, festivităţile de Crăciun se desfăşoară în acest an fără turişti şi fără pelerini.

Un convoi în care se afla patriarhul latin al Ierusalimului, Pierbattista Pizzaballa, a deschis procesiunea de vineri şi a străbătut străzile din Ierusalim înainte de a ajunge în Piaţa Manger, în faţa Bisericii Naşterii Domnului din Beetlem, la ora prânzului.

Patriarhul latin Pizzaballa urmează să oficieze apoi slujba de la miezul nopţii în Cisiordania, considerată locul în care s-a născut Iisus informează DPA, potrivit Agerpres.

În mesajul lui de Crăciun, Pierbattista Pizzaballa s-a adresat pelerinilor din lumea întreagă, spunându-le că Israelul face tot ceea ce este posibil pentru a putea să îi primească din nou într-un viitor cât mai apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *