FIC: Investiţiile şi proiectele în domeniul energiei sunt principalele oportunităţi pentru România

Sursa foto: X

Atragerea de noi investiţii, transformarea digitală şi proiectele în domeniul energiei reprezintă principalele oportunităţi de care România poate beneficia în perioada următoare, arată datele sondajului efectuat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC) – Business Sentiment Index (BSI).

Având în vedere că 2024 este un an electoral pentru multe ţări din întreaga lume, inclusiv România, aproximativ 70% dintre respondenţi consideră că alegerile le vor afecta afacerile şi că există ameninţări comune care ţin de potenţialele schimbări ale politicii şi legislaţiei guvernamentale, cu accent pe aspectele fiscale şi de impozitare„, potrivit unui comunicat al FIC.

Investitorii subliniază că este important ca România să păstreze o abordare strategică pentru sustenabilitatea bugetului de stat, cu o perspectivă prudentă în ceea ce priveşte cheltuielile administraţiei publice.

Membrii FIC atrag atenţia asupra importanţei vitale a stabilirii unui mediu legislativ de încredere şi consecvent, dezvoltarea unor strategii pe termen mediu şi lung, cu termene fezabile de execuţie şi cu efectuarea unor evaluări şi analize aprofundate ale impactului acestora. Aceştia pun accentul, de asemenea, pe valoarea dialogului cu sectorul privat în vederea identificării direcţiilor strategice vitale pentru dezvoltarea economică a naţiunii.

Totodată, România poate obţine recunoaşterea internaţională care vine împreună cu aderarea la OCDE, consideră FIC, în special posibilitatea atragerii de investiţii străine directe (ISD) cu valoare adăugată care ar diminua presiunea asupra bugetului de stat.

Pentru unele companii, aderarea la OCDE este una dintre condiţiile necesare pentru a investi într-o anumită ţară, fiind ca o garanţie pentru standarde economice şi legislative ridicate şi prin urmare, este nevoie de o abordare mai coerentă şi strategică din partea României în ceea ce priveşte ISD„, se spune în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL