Skip to content
Sport

Fidel Castro spulberă zvonurile cu privire la decesul său

În ultima vreme, în presa internațională, au apărut tot mai multe zvonuri cu privire la sănătatea lui „el lider maximo”, Fidel Castro. Nu este pentru prima dată când asemenea „răutăți” se răspândesc cu rapiditate.

Pentru a spulbera orice bănuieli cu privire la viața sa, fostul președinte cubanez Fidel Castro, în vârstă de 88 de ani, a vizitat o școală din apropiere de locuința sa din capitala Havana, apărând pentru prima dată în public în ultimele 14 luni, au relatat sâmbătă media oficiale cubaneze, preluate de AFP și DPA, arată Agerpres.

Fostul lider revoluționar a fost văzut vizitând școala în fotografii apărute în publicația oficială a Partidului Comunist, Granma. El a participat la o întâlnire consacrată Venezuelei, marele aliat al Cubei. Fotografiile îl arată într-un microbuz, dând mâna cu venezueleni care ajung la el prin geamul mașinii. Fidel Castro era îmbrăcat într-o bluză de trening Adidas în albastru și alb și purta pe cap o șapcă neagră de baseball.

Apariție survine cu câteva zile înainte de Summitul Americilor, la 10 și 11 aprilie, care ar urma să fie unul istoric, datorită unui „schimb de opinii” anunțat de Washington între președintele american Barack Obama și omologul său cubanez Raul Castro, în cadrul apropierii între cele două țări, ale căror relații erau înghețate de jumătate de secol.

Sursa foto: AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *