Skip to content
Politică

„Fiecare om politic primește câte un șoc, dar Florin Cîțu are capacitatea să-și revină”, spune Ciolacu: Când ești la un prag de criză economică, este exclus să vii cu taxe noi

Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat, marţi, că oamenii înclină să spună că vor fi introduse taxe în perioada următoare, impozitarea progresivă pentru populaţie şi suprataxarea companiilor. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu o replică la afirmaţiile acestuia, precizând că fiecare om politic, la un moment dat, mai primeşte câte un şoc, iar unii îşi revin şi înţeleg ceva, alţii nu-şi revin. ”Eu sunt ferm convins că domnul Florin Cîţu are capacitatea să-şi revină”, a mai spus Ciolacu, arătând că anul acesta nu vor fi introduse taxe noi.

”Din ce văd oamenii, înclină să spună că da, vor fi introduse taxe în perioada următoare. Impozitarea progresivă pentru populaţie şi suprataxarea companiilor, pe care va trebui să o facă o singură dată”, a spus el.

Despre faptul că premierul a spus că nu vor fi introduse taxe noi în 2022, Cîţu a precizat că şi în programul de guvernare sunt prevăzuţi 7% pentru investiţii şi nu sunt în buget.

„Trebuie să ne ţinem de cuvânt dacă spunem lucruri, eu sper să nu se ajungă acolo, pentru că e clar că am îngropat cu totul economia, şi aşa suntem într-o direcţie, în numai 4 luni de zile, o direcţie greu de imaginat, să ai o creştere economică, anul trecut, peste aşteptări, de şase la sută şi în doar în patru luni de zile, să te duci deja în 2%. Vă daţi seama că poate să urmeze şi mai rău”, a afirmat Cîţu.

Reacţia liderului PSD, Marcel Ciolacu, a venit la Constanţa, unde se află într-o vizită alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit News.ro

”Fiecare om politic, ştiţi că toţi suntem vremelnici în funcţie şi trecători în această politică. Fiecare om politic, la un moment dat, mai primeşte câte un şoc, aşa, politic. Deci unii îşi revin şi înţeleg ceva, alţii nu-şi revin. Eu sunt ferm convins că domnul Florin Cîţu are capacitatea să-şi revină”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a continuat: ”Am spus foarte clar când eşti într-o criză economică, la un prag de criză economică, este exclus să vii cu taxe noi”, a spus Ciolacu, precizând că de obicei se vine cu o redimensionare a taxelor în momentul în care este o creştere economică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *