Skip to content
Politică

Fierbere în Berlin: evacuare masivă pentru dezamorsarea unei bombe uriașe

hipersessao.blogspot.ro

Va fi fierbere în Berlin: o evacuare masivă a fost programată pentru dezamorsarea unei bombe uriașe.

Mai precis, o vastă operaţiune de evacuare este prevăzută pentru vineri în centrul Berlinului după descoperirea unei bombe de 500 de kg, datând din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în apropiere de gara centrală, a anunţat miercuri poliţia germană, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, sunt vizate de operaţiunea de evacuare îndeosebi gara centrală din Berlin, ministerele Economiei şi Transporturilor, ambasade, spitalul armatei germane şi complexul în construcţie al serviciilor de informaţii germane BND.

În perimetrul de securitate se află de asemenea imobile de locuit, muzee şi birouri, dar este încă „prematur” să se spună câte persoane vor fi vizate de evacuare, care ar urma să înceapă la ora locală 7,00 (9,00 GMT).

Transportul feroviar din şi către Berlin ar urma să fie foarte mult perturbat, deoarece Hauptbahnhof, gara principală a capitalei, este în plin perimetru. Compania naţională a căilor ferate, Deutsche Bahn, nu a făcut încă nici o comunicare pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *