Skip to content
Politică

Fierbere în fieful lui Orban: presiuni asupra unui lider în numele președintelui PNL

specialarad.ro

Este fierbere în fieful lui Ludovic Orban: citiți mai jos despre presiuni făcute asupra unui lider chiar în numele președintelui Partidului Național Liberal (PNL).

Mai precis, este vorba despre tensiuni între noua conducere a PNL Dâmbovița și o parte dintre liberalii proveniți din fostul PDL (cei care au susţinut echipa lui Iancu Caracota), mai ales cei care au ajuns în fruntea organizațiilor. Se pare că războiul se duce în jurul funcțiilor promise celor care au sprijinit actuala formulă de conducere, iar cel mai acut se simte la Târgoviște, unde președintelui ales al organizației municipale a PNL, Neli Ion, i se cere demisia pentru „slabă comunicare” cu „conducerea organizației”, a scris duminică Gazeta Dâmboviței.

Recent, Aurelian Popa (consilierul personal al lui Marius Caravețeanu, cel care ales președintele PNL Dâmbovița la începutul lunii mai) i-a transmis lui Neli Ion faptul că trebuie să facă doi pași înapoi și să demisioneze din funcție, pentru că la nivelul conduceri județene nu este agreată. Trocul propus era ca Neli să-și pună un om de încredere în fruntea organizației, numai să-și dea demisia. În caz contrar, i s-a transmis că Ludovic Orban va dizolva organizația Târgoviște și alte organizații incomode din județ și din țară. Neli Ion nu a vrut nici să confirme, nici să infirme informația, declarând pentru Gazeta Dâmboviței doar că este președinte ales, are un mandat și că organizația Târgoviște este una perfect funcțională.

Pe de altă parte, confirmarea a venit din partea unor parlamentari PNL de Dâmbovița: senatorul Iancu Caracota (fost șef al liberalilor târgovișteni) și deputatul Cezar Preda (fost lider al organizației județene).

Pentru gestul pe care l-a făcut, de a-și amenința un coleg ales, Aurelian Popa ar trebui să își prezinte demisia din funcția de prim-vicepreședinte (al PNL Dâmbovița – n.r.). Cu un astfel de comportament, PNL Dâmbovița riscă să devină un partid pe persoană fizică, fără capacitate de a face o politică în favoarea cetățeanului. Noua echipă nu vrea decât să facă decapitări, în afara statutului partidului, invocând dorința sau implicarea președintelui partidului, Ludovic Orban, ceea ce strică atât imaginea partidului, cât și pe cea a președintelui. Tind să cred că vârful PNL Dâmbovița și-a propus denigrarea conducerii centrale şi a lui Orban personal. Scopul rămâne să-l descoperim cu timpul. Mă tem să nu fie unul în favoarea PSD” a declarat Caracota pentru publicația citată.

La rândul lui, Cezar Preda, susținător al lui Marius Caravețeanu, a declarat: „Eu zic că personajele care nu au nimic de spus și care nu sunt în stare de nimic, primul lucru pe care îl fac când se așează pe scaun, dau oamenii afară.

În ceea ce îl privește pe președintele PNL, Ludovic Orban, acesta a negat că ar decapita organizaţii Eu să dizolv?… Păi, în primul rând nu am calitatea statutară. Nu există statutar acest termen (cel de «dizolvare» – n.r.). Nu se fac dizolvări de organizaţii,  iar evaluările se fac după doar nişte alegeri”.

Potrivit site-ului local de știri, cele mai recente zvonuri arată că deja a început un proces de strângere de semnături împotriva lui Neli Ion. De asemenea, probleme există printre liberalii din orașul Moreni și cei din comuna Ocniţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *