FIFA a investit 2,79 miliarde de dolari prin programul său de dezvoltare, în perioada 2016-2022

fotbal
Sursa foto: Unsplash

FIFA a oferit 2,79 miliarde de dolari asociaţiilor şi confederaţiilor sale membre, pentru investiţii în dezvoltarea fotbalului, în primele două cicluri ale programului său Forward Development, a anunţat vineri organismul mondial, citat de Reuters.

Două iteraţii ale programului – un ciclu de trei şi altul de patru ani – au fost finalizate de la lansarea acestuia, în mai 2016, FIFA angajând bani pentru o gamă variată de proiecte locale.

„Cu cel de-al treilea ciclu al Programului FIFA Forward Development în desfăşurare, avem ocazia perfectă de a reflecta asupra realizărilor programului de la lansarea sa în 2016. De la bun început, ne-am angajat că veniturile generate de fotbal vor fi folosite în beneficiul sportului nostru din întreaga lume, pentru fete şi băieţi, pentru femei şi bărbaţi, şi ne-am ţinut de cuvânt”, a precizat preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

În intervalul 2016-2022, aproximativ 80% din fonduri – 2,24 miliarde de dolari – s-au îndreptat către cele 211 asociaţii membre ale FIFA, restul fiind destinate confederaţiilor şi asociaţiilor regionale, se arată în raport.

Federaţiile au cheltuit fondurile pentru construirea de noi infrastructuri sau menţinerea celor existente, dezvoltarea competiţiilor interne şi acoperirea costurilor de funcţionare legate de administraţie şi guvernare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL