Skip to content
Politică

Fifor nu e singurul care cere verificarea alegerilor din 26 mai. Un senator PSD vrea comisie parlamentară de anchetă: Există mai multe neclarități

 

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, nu este singurul social-democrat care vine cu ideea înființării unei comisii parlamentare care să ancheteze alegerile din 26 mai. Senatorul PSD Florian Bodog a precizat pentru PSNews.ro că are mai multe neclarități în privința votului la europarlamentare și că o comisie de anchetă ar fi utilă.

„Eu cred că nu e rău dacă se verifică alegerile. Ce vreau să lămuresc însă, deoarece există această idee în spațiul public, dacă se va face o verificare va exista o comisie parlamentară care va fi compusă din reprezentanți ai tuturor partidelor parlamentare, deci nu PSD va face această verificare.

Mie nu îmi este clar de ce au apărut un milion de persoane pe liste suplimentare și nu îmi este clar nici ce s-a întâmplat în diaspora, în condițiile în care secțiile de vot au fost suplimentate substanțial. Prin urmare, cred că o comisie de anchetă și-ar avea locul în toată această lipsă de claritate pentru a arăta cetățenilor români și totodată oamenilor politici, ce s-a întâmplat de fapt”, a precizat senatorul social-democrat.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a anunțat, miercuri, că în cadrul coaliției PSD-ALDE se discută despre înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul la alegerile europarlamentare, în contextul unor informații în spațiul public potrivit cărora votul ar fi fost fraudat.

„Nu ne dorim să avem un vot în Diaspora cum am avut în 2009, un vot la trei secunde cum am avut, de pildă, la Ambasada de la Paris, un vot aproape de necontrolat sau un vot ca la Bruxelles. Urmărim și noi cu foarte mare atenție tot ce a apărut în spațiul public în ultimele zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor din 26 mai”, a afirmat Mihai Fifor, miercuri, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *