Skip to content
Politică

Fifor pleacă în SUA. Se negociază contractele de înzestrare pentru Armată

armyrecognition.com armyrecognition.com

O delegație a ministerului Apărării din România se va afla la Washington până pe 22 septembrie, aceasta urmând să poarte discuții cu partea americană pe tema achizițiilor de armament necesar pentru înzestrarea armatei române.

Delegația va fi condusă de ministrul Mihai Fifor, dar în componența ei intră și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, secretarul de stat pentru armamente, Florin-Lazăr Vlădică, și alți șefi de structuri centrale din minister, anunță MApN, printr-un comunicat de presă primit de PSNews.ro.

„Pe timpul vizitei, ministrul apărării naționale se va întâlni cu Secretarul Apărării, James Mattis, cu adjunctul consilierului prezidențial pentru securitate națională, Ricky Waddell, cu membri ai Congresului SUA și cu reprezentanții principalelor companii din industria de apărare americană”, anunță comunicatul.

Oficialii de la Washington au dat undă verde achiziției de rachete Patriot de către România, negocierile între cele două părți urmând să se poarte la nivel inter-guvernamental, după cum preciza fostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, demis la începutul acestei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *