Skip to content
Alegeri Europarlamentare 2019 Politică

Fifor: Referendumul este alibiul participării domnului Iohannis la acţiuni de partid şi o manipulare ieftină

Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Mihai Fifor, scrie, miercuri, pe Facebook, că în 26 mai va participa doar la alegerile europarlamentare, întrucât referendumul nu este altceva decât ”alibiul” participării preşedintelui Klaus Iohannis la acţiuni de partid şi ”o manipulare ieftină”, anunță news.ro.

Mihai Fifor a postat, miercuri, pe Facebook, un text intitulat ”26 mai – doar alegeri europarlamentare”.

Ca să paraziteze alegerile pentru Parlamentul European, Klaus Iohannis a impus un simulacru de referendum. Ceea ce ni s-a prezentat, cu întrebări inepte şi exprimări contorsionate, NU ESTE UN REFEREDUM! Este alibiul participării domnului Iohannis la acţiuni de partid şi o manipulare ieftină. Conştient, nu poţi accepta propria-ţi batjocorire”, a scris Fifor.

Acesta afirmă că refuză ”tentativa de fraudă morală” şi nu va ridica ”aşa-zisul buletin de vot pentru referendum”.

Nu este un referendum real şi licit şi nu este o intenţie onestă în spatele aceste manevre de doi bani. Eu susţin participarea la toate tipurile de scrutin, dar nu la simulacre. Merg pe 26 mai la secţia de votare şi voi vota doar la alegerile pentru Parlamentul European”, a mai scris pe Facebook preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat.

În 26 mai au loc alegerile pentru Paralamentul European. Totodată, românii sunt chemaţi să răspundă prin ”DA” sau ”NU” la două întrebări propuse de preşedintele Klaus Iohannis în cadrul referendumului pe care l-a convocat.

Cele două întrebări sunt:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
2.  „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *