Skip to content
Politică

Fifor: România, la rândul său, a plătit o jertfă în bătălia împotriva terorismului

" "

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a participat, marţi, alături de ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, la Baza Militară de la Deveselu, la comemorarea victimelor atentatului din 11 septembrie.

Ministrul Apărării a transmis un mesaj de solidaritate şi a afirmat că nu putea exista un loc mai bun decât baza de la Deveselu.

" "
" "

”Nu cred că putea fi un loc mai bine ales decât baza de la Deveselu acolo unde, împreună cu partenerii noştri americani, arătăm tuturor că suntem determinaţi să asigurăm o apărare foarte bună aici, pe flancul estic al NATO, o facilitate defensivă, şi subliniez lucrul acesta, scutul antirachetă, unde militarii români lucrează alături de militarii americani”, a spus Fifor.

Acesta a reafirmat încrederea României în parteneriatul strategic şi a vorbit despre ”jertfa” adusă de români în lupta împotriva terorismului, informează News.ro

”România este şi rămâne un partener de nădejde al  SUA. Credem cu tărie în parteneriatul strategic şi ne dorim să continuăm cu acest parteneriat pentru a ne îndeplini toate obiectivele. România, la rândul său, a plătit o jertfă în bătălia aceasta împotriva terorismului. Vă reamintesc, 29 de militari români au căzut la datorie, luptând alături de partenerii din Alianţa Nord Atlantică”, a mai spus Fifor.

În 11 septembrie 2001, nouăsprezece bărbaţi au deturnat patru avioane comerciale americane aparţinând United Airlines şi American Airlines. Două au lovit Turnurile Gemene ale World Trade Center (New York), unul a vizat clădirea Pentagonului (Washington) şi un altul s-a prăbuşit pe un câmp din Shanksville (Pennsylvania).

Atacurile s-au soldat cu 2.996 de morţi – cel mai sângeros atac străin din istorie comis pe teritoriul american. Bilanţul l-a depăşit pe cel de la Pearl Harbor, din 1941, soldat cu 2.403 de morţi în rândul americanilor. Peste 6.000 de oameni au fost răniţi în atentatele din 11 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *