Skip to content
Politică

Fifor și rachetele. Atanasiu îl pune la zid pe ministru: Este exact limbajul pe care l-au folosit rușii! EXCLUSIV

www.monitorulcj.ro
" "

Fostul ministru al Apărării Teodor Atanasiu îl pune la zid pe actualul deținător al portofoliului, după ce Mihai Fifor a declarat marți seară că România ar avea la Deveselu rachete balistice, iar nu interceptoare.

DETALII AICI: UPDATE Ministrul încearcă să dreagă lucrurile în cazul gafei

" "
" "

Încă de la început, ex-ministrul PNL a susținut că o asemenea afirmație le dă apă la moară adversarilor scutului antirachetă de la Deveselu și celor care folosesc retorica rusească în această privință.

„Dacă a fost o scăpare, este gravă, fiindcă le dă apă la moară celor care contestau scutul de la Deveselu și faptul că România poate să aibă un asemenea tip de armament pe teritoriul ei. Dacă n-a fost o greșeală, ci a vrut să arate forța Armatei Române și faptul că ne implicăm ofensiv, atunci eu cred că faptul este și mai grav, fiindcă este exact limbajul pe care l-au folosit rușii în ultimul timp referitor la țara noastră, când atacau construcția scutului de la Deveselu”, a punctat Atanasiu.

Mai mult: fostul senator liberal a apreciat că în ipoteza în care declarația a fost făcută cu bună știință, Mihai Fifor ar trebui destituit imediat.

„Nu știu dacă a fost o greșeală intenționată sau neintenționată; dacă fost pusă tocmai în contextul în care vrea să arate forță, bărbăție, aruncare în luptă sau a fost pur și simplu o greșeală de necunoaștere care poate fi scuzată din lipsă de profesionism, fiindcă se știe că domnul ministru nu este militar. Dacă a fost greșeală intenționată, el trebuie destituit imediat. Dacă nu, atunci trebuie domnul ministru să-și ceară scuze și să fie mai atent pe viitor”, a spus PNL-istul.

Întrebat dacă ieșirea lui Mihai Fifor este de natură să provoace un conflict diplomatic, Teodor Atanasiu a răspuns: „Conflictul diplomatic este provocat oricum. Problema este dacă l-am dorit sau nu l-am dorit. Faptul că vedem câte un ministru al guvernului Dăncilă și chiar premierul însuși spunând câte o prostie nu mai e o noutate pentru nimeni. Contează doar dacă prostia spusă aseară a fost intenționată sau nu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *