Skip to content
Politică

Fifor vrea să facă un bastion de industrie militară din județul lui Țuțuianu

qmagazine.ro

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, vrea să facă un bastion de industrie militară din județul care l-a dat politicii centrale pe actualul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu.

Mai precis, județul Dâmbovița ar putea fi un hub al industriei de apărare din România, după ce la Moreni urmează să se demareze proiectul cu corporația germană Rheinmetall, în domeniul tehnologiei militare, prin care se va produce un nou transportor blindat, a declarat vineri ministrul Economiei, Mihai Fifor, într-o conferință de presă din Târgoviște, relatează Agerpres.

„La Moreni, ducem un proiect foarte ambițios și nimeni nu își permite în momentul de față să nu analizeze toate componentele ce țin de dezvoltarea acestui proiect (…). Am ales să aducem aici colaborarea cu Rheinmetall, putea fi dusă oriunde în altă parte în țară, dar am ales Moreni pentru că e o uzină care are multă experiență în zona aceasta de transportoare și, în afară de asta, am mai spus, noi gândim Dâmbovița ca un hub pe industria de apărare din România. Vom vedea în perioada imediat următoare, mă refer la o săptămână, maximum două, cum construim proiectul în ansamblul său, cu management, cu societate mixtă etc”, a precizat Fifor.

Uzina Automecanică Moreni din județul Dâmbovița și furnizorul german de tehnologie militară Rheinmetall au semnat, în luna iunie, actul constitutiv al societății mixte Romanian Military Vehicle Systems, noua societate urmând să fabrice transportorul blindat 8×8.

În aceeași conferință de presă din Târgoviște, Adrian Țuțuianu a afirmat că Ministerul Economiei trebuie să se implice activ în procesul de înzestrare a Armatei Române, în acord cu dorința Ministerului Apărării Naționale de a colabora cu fime românești din industria de profil

„Dezvoltarea industriei naționale de apărare atrage după sine și crearea de noi locuri de muncă, dar cel mai important beneficiu este faptul că dezvoltarea economică reprezintă principala soluție pentru securitatea națională”, a spus Țuțuianu.

Conferința comună a avut loc după vizita lui Fifor și Țuțuianu la cele trei societăți din industria de armament din județul Dâmbovița: Uzina Mecanică Mija, Uzina de Produse Speciale Dragomirești și Automecanica Moreni. Cele trei întreprinderi funcționează ca filiale ale ROMARM, companie națională cu capital 100% al statului român prin Ministerul Economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *