Skip to content
Politică

Fiica cea mare a lui Vadim şi-a găsit un nou MODEL POLITIC: criminala comunistă Ana Pauker EXCLUSIV

În timp ce încearcă (cu şanse minime) să-şi revendice funcţia de şefă a facţiunii PRM (grupare aflată, actualmente, în jurul unui insignifiant procent de 1%, potrivit tuturor analizelor sociologice), fiica cea mare a decedatului Vadim Tudor – am numit-o pe tânăra Lidia Tudor – e pasionată, mai nou, de „modelul politic” Ana Pauker.

Concret, ultimele trei numere ale goarnei „România Mare” – revistă patronată şi condusă de urmaşa Tribunului – debutează cu o rublică intitulată „Întâlniri cu Ana Pauker”.

Scriitorul Petre Pandrea, admiratorul „recompensat” cu temniţa

Fragmentele publicate sunt preluate din jurnalele reputatului scriitor, publicist şi avocat Petre Pandrea – intelectual care avea să fie aruncat în puşcăriile comuniste, începând cu anul 1948, chiar cu aportul direct al criminalei staliniste Ana Pauker (pe care, iniţial, o admirase fără menajamente), în pofida faptului că Pandrea o apărase, din postura de avocat (la mijlocul anilor ’30), în plină ilegalitate!

De la „Divina Ana”, la „Abominaţiunea abominaţiunilor feminine şi politicastre”

„Întâlnirile mele cu Ana Pauker s-au petrecut pe parcursul anilor 1936-1956. Două decenii furtunoase, întîlniri cu variaţiuni de roluri, dar întotdeauna de o perfectă curtoazie, fără ridicări de tonuri, într-o afecţiune reală de prietenie civilizată. Ne-am îmbrăţişat, ŕ la mode russe (de-altminteri, conversaţia noastră avea loc în franţuzeşte, uneori, în limba germană şi, rareori, în româneşte), de la prima noastră întîlnire la vorbitorul penitenciarului Văcăreşti, ca şi la pupătura funebră, de adio, pe străzile viscolite bucureştene. În 1956, bănuiam amândoi că nu ne vom mai revedea. Despărţirea a fost tandră. De ce n-aş spune-o? La prima întâlnire din 1936, cerută de puşcăriaşa Pauker A., era pentru mine Divina Ana. La ultima întâlnire (întâmplătoare), fusese şi rămăsese Abominaţiunea abominaţiunilor feminine şi politicastre. Şi, totuşi, ne-am îmbrăţişat, tot ŕ la mode russe, în stranie tristeţe de adio, fără a ne spune <la revedere>, după o promenadă de trei ceasuri sub ninsoare”, este unul dintre fragmentele preluate din Pandrea, care atestă trecerea de la „Divina Ana”, la „Abominaţiunea abominaţiunilor feminine şi politicastre”.

De ce nu Brâncuşi sau Bărnuţiu?

Interesant este că „România Mare” alege să publice episodic tocmai pasajele referitoare la Ana Pauker – care este direct răspunzătoare, alături de bestiile Gheorghiu Dej, Teohari Georgescu, Alexandru Draghici, Leonte Răutu, Alexandru Nicolschi ş.a.m.d, pentru sutele de mii de asasinate săvârşite de noua conducere comunistă, după momentul „23 august 1944” – deşi Petre Pandrea a lăsat în urmă nu mai puţin de 25 de lucrări, în care a scris sute de pagini despre Constantin Brâncuşi, Simion Bărnuţiu sau alte personalităţi ale culturii (sau ale politicii) româneşti.

1 comentariu la “Fiica cea mare a lui Vadim şi-a găsit un nou MODEL POLITIC: criminala comunistă Ana Pauker EXCLUSIV

  1. Domnule Răzvan, cred că sunteţi cam… Gheorghe! Ce fel de etică profesională (deontologie jurnalistică) aveţi dvs., în acest articolaş în care faceţi o speculaţie, când normal ar fi fost să întrebaţi pe un responsabil competent al publicaţiei „România Mare” de ce preferă să publice acele pasaje din cartea lui Pandrea şi nu altele, agreate de către dvs.?…
    Sau, poate, de fapt nu sunteţi un ziarist, ci un bloger cu pretenţii de ziarist şi atunci, vorba ceea; „De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!”.
    (Fiţi liniştit, sunt apolitic, nu simpatizez Partidul „România Mare”, nici pe fondatorul acestuia; eu pun doar o problemă de principiu!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *