Skip to content
Politică

UPDATE/ Tudor Pendiuc, reținut .Fiica primarului din Pitești, reținută de DNA

UPDATE: Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore, potrivit jurnaliștilor realitateaTv.

De asemenea, omul de afaceri pitestean Valentin Visoiu, care controleaza grupul de firme Conarg, a fost retinut de procurorii DNA in dosarul de coruptie al primarului Pitestiului, Tudor Pendiuc, anunta Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, Valentin Visoiu este suspectat de dare de mita. Acesta urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Fiica primarului Piteştiului Tudor Pendiuc, Ema, a fost reţinută, joi, de procurorii DNA, în dosarul în care tatăl ei este cercetat pentru fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.

Ema Pendiuc a ieşit în urmă cu puţin timp din sediul DNA, încătuşată, fiind condusă la un centru de reţinere şi arest preventiv. Ea urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Tatăl ei, primarul Tudor Pendiuc, adus la DNA în jurul prânzului, este în continuare audiat.

Tudor Pendiuc a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie  cu o maşină, în jurul orei 12.40, acesta urmând să dea declaraţii în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie din perioada 2007-2014, privind acordarea unor contracte de achiziţii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.

Primăria Piteşti şi locuinţa lui Tudor Pendiuc au fost percheziţionate de procurori, joi dimineaţă. În acelaşi dosar au fost făcute percheziţii la sediile mai multor firme, precum şi la locuinţele unor persoane, din Piteşti şi Bucureşti.

Surse judiciare au declarat, pentru mediafax că dosarul vizează activitatea de transport public de persoane, realizată, în ultimii şapte ani, de o asociere de firme, între care SC Publitrans 2000 SA, firmă deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti, şi două firme private, respectiv SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în urmă cu mai mulţi ani, Primăria Piteşti şi primarul Tudor Pendiuc ar fi susţinut şi realizat o asociere între SC Publitrans 2000 SA, firma Consiliului Local, şi două firme private – SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA -, asociere în baza căreia SC Publitrans SA se obliga să pună la dispoziţie baza materială, respectiv clădiri şi terenuri, dar şi personal calificat, iar cele două firme ar fi urmat să pună la dispoziţie 80 de autobuze pentru transport public deţinute în proprietate, fapt prevăzut şi în caietul de sarcini.

Conform surselor citate, asocierea dintre cele două firme nu a deţinut autobuzele, aşa cum prevedea caietul de sarcini, iar în aceste condiţii Comisia de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei Piteşti ar fi primit date false cu privire la deţinerea autobuzelor cu care asocierea CNCD SA – Girexim Universal SA trebuia să vină ca aport la această asociere.

Oferta asocierii dintre SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA a fost considerată de către comisia de evaluare ca fiind singura care îndeplinea condiţiile de calificare pentru încheierea contractului, deşi asocierea dintre cele două firme nu deţinea autobuzele.

2 comentarii la “UPDATE/ Tudor Pendiuc, reținut .Fiica primarului din Pitești, reținută de DNA

  1. D-aia ai facut copii ma pendiuq-le? Daca nu faceai magarie mare nu o bagai si pe ea in kkt. Mai bine ramaneai la magariile tale mici si multe…
    Rusine! Traseistule, comunistule…
    Bravo Dna-ule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *