Skip to content
Politică

Filiala USR Turda își face campanie electorală pe bani publici, într-un liceu

Inquam Photos / George Călin

Filiala USR Turda este în mijlocul unui scandal de amploare, fiind acuzată că a făcut campanie electorală în cadrul unui eveniment sportiv organizat de un ONG local, la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” din localitate (liceu unde este profesor președintele USR Turda, Ciprian Rigman), pe bani publici.

Potrivit turdanews.ro, asociația Olimpia Turda, condusă de profesorul de Educație Fizică Cosmin Pop (coleg cu președintele USR Turda, la aceeași unitate școlară) a solicitat bani de la bugetul local pentru desfășurarea unei competiții de tenis de masă. Consiliul Local Turda a aprobat alocarea sumei de 7.006 lei, în baza Legii 350/2005.

Competiția s-a desfășurat la finele lunii septembrie 2019 și… surpriză: USR Turda și-a atribuit în mod abuziv sprijinirea acestei competiții, fără să se menționeze un cuvințel despre sprijinul financiar consistent alocat de administrația locală.

”USR sprijină atât conceptul de mediu curat, un factor esențial al unei vieți sănătoase, cât și sportul de masă! Am sprijinit și noi turneul de tenis de masă desfășurat ieri la Turda, la care au participat 50 de sportivi!” au menționat cei de la USR Turda, pe pagina lor de Facebook.

Ciprian Rigman, asociat în Asociația Olimpia

Faptul că președintele USR Turda, Ciprian Rigman, se folosește de Asociația Olimpia nu este deloc întâmplător. Ciprian Rigman a fost asociat în cadrul acestui ONG, așa cum rezultă dintr-o declarație de interese pe care a completat-o în momentul în care și-a depus candidatura pentru Consiliul Local Turda, înainte de campania din 2016, pe atunci fiind la PNL.

Același ONG, Olimpia Turda, a mai primit finanțare de la bugetul local inclusiv când Ciprian Rigman era consilier din partea PNL! În 2018 asociația a primit 7.081 lei (vezi HCL-ul AICI), în 2017 a primit 7.668 lei (vezi HCL-ul AICI), iar în 2016 a primit 22.989 lei (vezi HCL-ul AICI).

De alfel, înainte de a ajunge în Consiliul Local Turda, Ciprian Rigman a fost implicat într-un scandal similar cu bani publici, pe vremea când primar era fostul său coleg de partid, Tudor Ștefănie, iar președintele comisiei care aproba sumele alocate ONG-urilor era tocmai colegul său de partid, Cristian Felezeu.

Informațiile au apărut în spațiul public, respectiv în presa locală, însă au fost și subiectul unor ”contre” între consilierul PMP Radu Zoltan și consilierul liberal Ciprian Rigman (la vremea respectivă, în prezent ”om nou în politică” la USR).

USR Turda consideră că un turneu de tenis de masă este „un eveniment privat”

Contactați de PSnews.ro, reprezentanții USR Turda au precizat că:

„USR Turda consideră evenimentul unul privat, organizat de un ong local. USR Turda nu își face promovare pe bani publici. Din informațiile noastre, contractele de finanțare pe legea 350, la care se face referire, nu au fost încă semnate, organizatorul suportând costurile din fonduri proprii”.

Citiți AICI articolul complet

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *