Skip to content
Politică

Filmul fraudei de la Sectorul 1, ”fake news și manipulare grosolană”, susține profesorul Andrei Cornea: Nu s-a putut demonstra nimic!

Inquam Photos / George Călin

Profesorul universitar Andrei Cornea a declarat pentru PS News că scandalul din Sectorul 1 este o poveste care „ar trebui închisă de Biroul Electoral” cât mai curând, iar Poliția și Parchetul să-și continue ancheta pentru a afla „dacă au fost sau nu fraude”.

„Mi se pare clar, acea înregistrare a camerelor a fost folosită pentru un fake news, o manipulare grosolană a unor lucruri care nu reprezentau nimic. Chiar presupunând că președintele Biroului Electoral de sector, care este magistrat, ar fi trebuit să intre cu șapte delegați după el, tot nu poate fi considerat decât, în cel mai bun caz, o argumentare puțin mai neortodoxă a legislației. În niciun caz nu este vorba de abuz, nu e vorba de fraudă. Nu s-a putut demonstra nimic”, explică profesorul.

Andrei Cornea este de părere că amenințările cu justiția ”sunt doar niște inflamări legate de campania electorală”. De asemenea, el a precizat că „PSD are nevoie, pe de o parte, să justifice înfrângerea la București și, pe de altă parte, să nu permită electoratului său să se demobilizeze”.

„Cât despre amenințările astea că se va da în judecată, că se merge la Comisia Europeană, că se merge la OECD, toate astea sunt inflamări legate de campania electorală care continuă. PSD are nevoie, pe de o parte să justifice înfrângerea la București și pe de altă parte să nu permită electoratului său să se demobilizeze.

Iar povestea asta i-a servit. Din păcate, ideea de a contesta alegerile, a urla fraude, astăzi văd că începe să se utilizează în lume. În Statele Unite știm că se va întâmpla același lucru, la o altă scară. Sper că autoritățile competente, poliția, Biroul Electoral, Parchetul vor definitiva astăzi, mâine această situație și vor închide povestea. Pe de altă parte, poliția și Parchetul trebuie să-și continue ancheta și să stabilească dacă au fost sau nu fraude. În ceea ce privește prima întâmplare, deși n-am dovezi, nu cred că a fost o fraudă, aceea cu personajul care căra niște documente”, afirmă profesorul.

Andrei Cornea a mai spus că, deși „oamenii susțin că legile sunt clare, ele au o porțiune de neclaritate care lasă loc de interpretări”.

„Înțeleg că Biroul Electoral Central a dat o dispoziție pentru o interpretare unitară. De ce? Pentru că legile la noi, deși toată lumea zice că legile sunt clare, sunt neclare sau au o porțiune de neclaritate, iar pentru că judecătorii, pentru că președinții sunt magistrați, judecători au și ei interpretări. Evident că era bine ca Biroul Electoral Central să dea o interpretare unitară înainte și nu după. Am înțeles că nu se mai renumără nimic, nici la București, nici la Călărași, nicăieri”, a conchis Andrei Cornea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *