Skip to content
Politică

Filmul momentului tensionat de la alegerile PNL Sector 4. Pavel Popescu spune că Orban nu a fost recunoscut de bodyguarzi

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

În exclusivitate pentru PS News, Pavel Popescu, președintele PNL Sector 4, reconfirmat în funcție la alegerile de marți seara, a explicat episodul în care un bodyguard i-a refuzat accesul pe scenă lui Ludovic Orban, președintele PNL. Popescu este de părere că „a fost doar o chestiune de inflamare punctuală și nu a fost vorba de o îmbrânceală”. Totodată, liberalul a precizat pentru PS News că firma de pază a fost aceeași care a asigurat securitatea și la alegerile de la PNL Sector 1 și PNL Sector 6.

„Recunosc că nu am văzut concret ce s-a întâmplat, dar în urma explicațiilor am înțeles că președintele Ludovic Orban a vrut să urce pe scenă, dar nu era pe treptele de jos ale scenei și nu a fost recunoscut de bodyguarzii care stăteau la intrarea de pe scenă pentru ca oamenii să se aranjeze la rând. Când președintele și-a ridicat capul și a fost văzut de acel bodyguard a fost, desigur, lăsat să intre pe scenă.

A fost doar o chestiune de inflamare punctuală, nu a fost vorba de o îmbrânceală. Compania care ne-a asigurat securitatea evenimentului a fost exact aceeași companie care a asigurat securitatea și la evenimentul asigurat de PNL Sector 1, cât și PNL Sector 6. Au fost exact aceeași băieți, noi preluându-i prin organizațiile colege. Nu a fost o companie adusă pentru a face vreun abuz sau vreun soi de ordine în curte, mai mult decât ceea ce era necesar. Era absolut necesar să avem oameni care să vegheze ca lucrurile să nu scape de sub control la un eveniment cu aproximativ 700 de oameni.”, a declarat Pavel Popescu în exclusivitate pentru PS News.

Întrebat dacă intenționează să ia măsuri după momentul stânjenitor în care a fost implicat președintele partidului, Pavel Popescu a replicat:

„Repet, nu a fost un incident în care cineva a fost îmbrâncit. Nu l-am văzut, dar după discuțiile pe care le-am avut cu cei implicați, mi s-a spus foarte clar că nu a fost vorba despre o îmbrânceală, ci pur și simplu un refuz punctual, înainte ca președintele Ludovic Orban să fie recunoscut de acel bodyguard, de a intra pe scenă. Toată intrarea se făcea în ordine alfabetică, conform votului. A fost strict vorba despre acest lucru.

Cel care nu l-a recunoscut și-a cerut scuze și lucrurile au mers mai departe. Este foarte important să spunem că Sectorul1, Sectorul 4 și Sectorul 6 au organizat alegeri în Modrogan 1 folosind un set de companii pe care eu, ca președinte de filială, le-am preluat de la cele două sectoare, evenimentele lor fiind organizate înaintea evenimentului nostru. Nu au fost companii contractate de mine, ci preluate de la ceilalți colegi”.

Reacția lui Pavel Popescu vine după ce jurnalista Larisa Bernaschi a scris despre faptul că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost îmbrâncit pe scenă de bodyguarzii angajaţi de şeful filialei Sector 4 din Bucureşti, în timpul alegerilor interne.

Disperarea liberală sau cum faci România Educată cu forța. Miza alegerilor interne din PNL e atât de mare încât se lupta cu toate forțele. Inclusiv forță fizică. A simțit-o pe pielea lui chiar președintele PNL, Ludovic Orban, la alegerile interne de la Sectorul 4. Dacă la Timișoara a intervenit Poliția la alegerile de partid, Pavel Popescu (președinte PNL Sector 4) a simțit nevoia să angajeze o firma privată de pază care să vegheze voturile. Știți că în București mai pleacă unii cu sacii cu voturi și la o competiție cum e cea dintre liberali fiecare vot contează. Așa că accesul în curtea sediului PNL s-a făcut doar pe baza de brățară. Adică doar membri de partid. La eveniment lume bună: premier, miniștri, primari importanți, președinte de partid, europarlamentari. Toți cu mic cu mare să susțină candidatul. Sau candidații.

Doar că, la momentul votului, firma de pază angajată să păzească voturile primește instrucțiuni clare: să elibereze scena pentru urna de vot. Pe scenă, printre alții, Ludovic Orban. Matahalele angajate ii spun șefului de partid să elibereze scena. Orban i-a întrebat dacă ei știu cine este. Răspunsul lor a fost: nu și nici nu mă interesează. Așa că l-au îmbrâncit. Și nu e singurul. Pe principiul ordinul se execută, nu se discută. Hai cu festivalul democrației!”, a scris Bernaschi.

DETALII AICI: FOTO Ludovic Orban, îmbrâncit de bodyguarzii angajaţi de preşedintele PNL Sector 4, la alegerile interne. Cum s-a întâmplat totul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *