Skip to content
" "
Media

Filmul „Urma”, cu Mădălina Ghenea în distribuție, va rula de vineri în cinematografe din 25 de oraşe din ţară

Featured Video Play Icon

Debutul în lungmetraj al regizorului şi actorului Dorian Boguţă, filmul „Urma”, intră, începând de vineri, în cinematografele din 25 de oraşe din ţară.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, „Urma” va putea fi văzut în Bucureşti, Arad, Bârlad, Braşov, Caransebeş, Cluj, Constanţa, Focşani, Gura Humorului, Iaşi, Lugoj, Odobeşti, Oradea, Petroşani, Piatra Neamţ, Piteşti, Reşiţa, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara, Vaslui.

" "

„Urma” este un policier cu accente de thriller despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi. Când un pianist celebru dispare, un poliţist porneşte în căutarea lui şi află treptat despre relaţiile sale bizare şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinţilor lor, el devenise obsedat de fericirea surorii sale, dincolo de limitele iubirii fraterne, se arată în sinopsisul peliculei.

Filmul a avut premiera de gală pe 3 martie, la Cinema PRO din Bucureşti, în prezenţa echipei şi a peste 400 sute de invitaţi – personalităţi din industria filmului, vedete din showbiz şi media. Marea absenţă a serii a fost Mădălina Ghenea, care a ales să respecte recomandările autorităţilor pentru cei veniţi din Italia, din zone afectate de epidemia de coronavirus – în acest caz Milano – anulându-şi ieşirile publice din România.

Rolul ei din „Urma” este primul într-un film românesc. La debut în cinema se află şi actriţa Irina Rădulescu, fiica actorului Dem Rădulescu. Lor li alătură Teodor Corban, Marin Grigore, Dragoş Bucur, Lucian Ifrim, Liviu Pintileasa, Istvan Teglas.

Prima impresie după premieră este uşor dureroasă, pentru că s-a născut copilul şi se duce în lume. Filmul, şi fac iarăşi o comparaţie cu copilul, este aşa cum e, trebuia să fie aşa, probabil, şi nu altfel. Sunt mulţumit de cum a ieşit filmul„, a spus Dorian Boguţă pentru AGERPRES, după premiera de gală.

Echipa filmului se va întâlni cu publicul din Cluj (5 martie, Cinema Victoria, la Cinemateca TIFF), Arad (6 martie, Cinema Arta), Timişoara (7 martie, Cinema City Timişoara Shopping City), Sibiu (11 martie, Cinema Ion Besoiu). În Bucureşti, regizorul şi actorii vor povesti despre experienţa „Urma” la Cinema Elvire Popesco (8 martie) şi Cinema Muzeul Ţăranului (10 martie).

Scenariul filmului este semnat de Dorian Boguţă şi Loredana Novak, imaginea a fost realizată de Barbu Bălăşoiu (Sieranevada), iar montajul îi aparţine lui Tudor Popescu. „Urma” este produs de Hai Hui Entertainment, în co-producţie cu Mandragora, Actoriedefilm şi Point Film.

Imagini din filmul Urma se regăsesc şi în videoclipul regizat de Dorian Boguţă pentru una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei de rock alternativ Urma: „A Place for Me”, de pe albumul Trend Off din 2007.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentului.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *