Skip to content
Politică

Final de campanie incendiar: PSD la telefoane, PNL cu scenariile!

Finalul campaniei electorale – sau „ultimii 10 metri”, așa cum a denumit generic Klaus Iohannis aceste ultime zile dinaintea turului al II-lea al alegerilor prezidențiale – stoarce ultimele picături de energie din simpatizanții celor doi candidați rămași în cursă. Acuze peste acuze, scenarii și dezinformări demne de romanele despre spionaj și contraspionaj curg fluviu în ultimele zile.

Din partea lui Victor Ponta, cel considerat favorit încă dinaintea primului tur de scrutin, eforturile se concentrează în special în doua direcții. Prima este mobilizarea electoratului fidel prin orice mijloace, știut fiind faptul că bazinul electoral al PSD este unul consistent, fidel, dar limitat. Principalul mijloc la care staff-ul actualului prim-ministru a apelat a fost telefonul, varianta fiind indiferentă. Dacă mesajele text de genul „Vă mulțumesc pentru votul din primul tur! Duminică veniți la vot împreună cu prietenii și familia!” au abundat, oamenii din preajma lui Ponta au apelat inclusiv la modalitatea directă de comunicare.

În ultima săptămână cei din PSD au pus mâna pe telefoane și au sunat simpatizanții premierului cu următoarea rugăminte: „Bună ziua. Sunt X de la PSD. Voiam să vă rog, dacă știți două persoane în vârstă, susținătoare alui Victor Ponta, care nu au cum să ajungă duminică la vot ne puteți trimite datele de contact”, a fost mesajul uluitor venit dinspre interlocutoare.

Același discurs l-au auzit în ultimele zile ale acestei săptămâni mii de oameni care au fost încurajați să vină la vot, împreună de toți cunoscuții simpatizanți ai lui Victor Ponta.

Băsescu – joker-ul de campanie

Celălalt pivot pe care campania PSD a marșat încă de la început, dar mai asiduu în aceste zile, a fost alăturarea Iohannis – Băsescu. Finalul mesajelor text pe care alegătorii le primeau pe telefoane mobile era chiar acesta: „Trebuie să oprim regimul lui Iohannis/Băsescu”. Evident, cunoscută fiind popularitatea scăzută a actualului președinte, oamenii din jurul lui Victor Ponta și chiar premierul însuși au centrat discursul social-democraților pe alăturarea imaginii lui Iohannis celei a Șefului Statului.

Udrea – contra-joker?

Interesant este că în ultimele zile a apărut și un scenariu greu de crezut, dar care a fost țesut de mai multă vreme departe de ochii opiniei publice. Concret, speculându-se o relație mai veche între Elena Udrea și Victor Ponta, este popularizată ideea conform căreia președintele Băsescu l-ar susține pe actualul prim-ministru! Varianta a fost făcută publică de un fost consilier al Șefului de Stat, Cristian Hrițuc, cel care a lucrat la Adminitrația Prezidențială până în septembrie. Fost membru fondator al PMP, actualul partid al Elenei Udrea, acolo unde va adera însuși Traian Băsescu. Actual susținător al Monicăi Macovei, Hrițuc a lansat pe propria pagină de Facebook ipoteza halucinantă.

„De ieri, primesc telefoane de la diverși oameni din PMP. Deși săptămâna trecută se luase decizia politică de a merge în turul II pe <vot anti-Ponta>, acum s-a schimbat schimbarea. PMP își va îndemna electoratul, prin rețele, să adopte o <stare de netrualitate>. Blatul Ponta – Udrea își va produce acum efectele. Tuturor celor din PMP cărora vă mai pasă de țară și nu de interesul meschin al doamnei aveți posibilitatea să ieșiți din acest blat. Mulți ați fost (am fost) naivi, dar acum aveți posibilitatea să vedeți cu ochii voștri care a fost obiectivul real al acestei candidaturi”, este mesajul complet pe care Hrițuc l-a scris, joi, pe rețeaua de socializare.

Interesant este că acest mesaj apăruse încă din cursul primăverii dinspre PNL. După ce în Camera Deputaților s-a respins cererea de arestare preventivă a lui Florin Popescu, deputat PMP și un apropiat al Elenei Udrea, cu un larg concurs al parlamentarilor PSD, scenariul a fost lansat. Ulterior, liberalii chiar au publicat un comunicat dur în care se arăta cu degetul o colaborare Udrea – Ponta: „Parlamentarii din coaliția majoritară și <reformatorii> din PMP au format Alianța Baronilor Alb-Roșii, pe axa Udrea-Ponta, votând în Parlament împotriva cererii de încuvințare a arestării preventive a deputatului PMP, Florin Popescu”.

3 comentarii la “Final de campanie incendiar: PSD la telefoane, PNL cu scenariile!

  1. Nu e blat,ci pur si simplu isi doresc ca Iohannis plus Blaga si toti aia care nu au vrut sa o puna pe Udrea sefa la PDL, sa isi rupa gatul,altfel nu au sanse sa sara de aia 6% la alegerile din 2014.Alegerile astea erau oricum pierdute din 2010 caand si-au batut joc de oameni.De luni incolo PiMP va fi declarat din nou „noua dreapta”.

  2. Acuma, ca basistii au placerea sa si-o traga intre ei, chiar nu ma deranjeaza. Ca din asta castiga Ponta, iar nu ma supara. Singura apasare a mea este ce se va alege de biata doamna Macovei. :)))))

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *