Skip to content
Iași Știri locale

Final de pelerinaj religios la Iaşi: Peste 85.000 de persoane s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

sf parascheva Inquam Photos / Casian Mitu

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă vineri dimineaţă în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, peste 85.000 de persoane închinându-se la raclă în cele şapte zile de pelerinaj.

Pe tot parcursul nopţii, mii de oameni au stat la rând la Catedrala Mitropolitană pentru a ajunge la sfintele moaşte. Abia în cursul dimineţii, numărul de credincioşi a scăzut, astfel încât reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au decis introducerea raclei în interiorul lăcaşului de cult.

„În cursul dimineţii, a avut loc procesiunea prin care racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă în Catedrala Mitropolitană. Practic, aici se încheie pelerinajul de anul acesta”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În cele şapte zile de pelerinaj s-au închinat la racla cu sfintele moaşte peste 85.000 de credioncioşi, numărul fiind mai mic decât în anii anteriori.

Punctul culminant al manifestărilor religioase de la Iaşi a fost atins joi 14 octombrie, când mii de oameni au asistat la Sfânta Liturghie săvârşită de hramul Sfintei Parascheva la Catedrala Mitropolitană.

Tot în cursul serii de joi, primăria a organizat un foc de artificii în centrul Iaşiului, pentru a marca finalul sărbătorilor oraşului, gestul fiind criticat de mulţi ieşeni pe reţelele sociale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *