Skip to content
Sport

Finală de vis la Cupa Mondială: Franța versus Argentina

inquam

Reprezentativa Franţei, campioana mondială en-titre, s-a calificat în finala Cupei Mondiale din Qatar, după ce a trecut, miercuri, de selecţionata Marocului, scor 2-0. În finală, Franţa va întâlni Argentina.

Franţa a început semifinala cu un gol al lui Theo Hernandez, marcat în minutul 5, din semi-foarfecă. În minutul 10, portarul Lloris a intervenit respingând şutul de la distanţă  lui Ounahi, iar în minutul 18 Giroud a trimis în bara porţii lui Bounou. Marocanii au cerut penalti la contactul din careu dintre Theo Hernandez şi Boufal, dar arbitrul a dat un cartonaş galben marocanului, pentru fault în atac. Pe final de repriză Franţa a mai ratat prin Giroud şi Varane, însă El Yamiq a dat emoţii prin bara sa din minutul 45.

A urmat mingea respinsă excelent de Konate din faţa lui En Nesyri, în minutul 54, iar în minutul 71 Thuram a trimis pe lângă poarta marocană cu o lovitură de cap. Francezii au majorat avantajul în  minutul când o acţiune colectivă a elevilor lui Deschamps l-a adus pe Kolo Muani în faţa porţii şi jucătorul de la Eintracht, care abia intrase pe teren, a înscris pentru 2-0. Maroc a mai ratat o ocazie uriaşă pe final, dar reuşita lui Kolo Muani fost ultimul gol al meciului care face din Franţa prima echipă din ultimele două decenii care îşi va apăra titlul mondial, în finala de duminică, împotriva Argentinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *