Skip to content
Internațional Societate

Financial Times, previziune surprinzătoare despre BREXIT. Ce spun jurnaliștii britanici

bbc.com

În 2019 procesul Brexitului va fi oprit, iar Donald Trump va fi pus sub acuzare, anticipează jurnaliștii de la Financial Times.

Comentatorul Philip Stephens consideră că ”Marea Britanie va reuşi, în al 12-lea ceas, să se salveze de la acest act de automutilare. Brexit înseamnă Brexit, a spus în 2016 Theresa May, dar după doi ani de dispute înverşunate nici măcar partidul premierului nu reuşeşte să se pună de acord ce înseamnă în practică acest lucru”.

Cât despre liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, editorul Sebastian Payne nu este de părere că va deveni premier, anunță B1.ro.

Liderul opoziţiei şi-a îmbunătăţit imaginea publică, dar nu a reuşit să ajungă mai departe de baza electorală laburistă. Este posibil să fie alegeri legislative în 2019, dar nu este deloc sigur că le va câştiga Corbyn”, a afirmat Sebastian Payne.

Comentatorul Edward Luce consideră că democraţii din SUA vor încerca să-l pună sub acuzare (“impeach”) pe preşedintele Donald Trump.

Ancheta lui Robert Mueller (procurorul special privind posibila ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016) se va finaliza la începutul lui 2019 cu un ropot de puneri sub acuzare şi un raport extrem de critic. Respingerea de către Donald Trump a concluziilor acestei anchete – că a existat un complot cu Rusia pentru a intercepta comunicaţiile democraţilor şi a coordona dezvăluirea lor – îi va înfuria pe democraţi. Preşedinta Camerei reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, va accepta organizarea de audieri. Preşedintele va fi pus sub acuzare de o majoritate simplă din Camera Reprezentanţilor, dar Senatul, unde este nevoie de o majoritate de două treimi, îl va salva. Astfel, va fi pregătită scena pentru alegeri prezidenţiale conforme ‘statului de drept’ în 2020”, a menționat Luce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *