Skip to content
Politică

Finanțarea ilegală a partidelor agită spiritele clasei politice: Alții nu vor fi așa de discreți ca doamna Udrea!

Traian Basescu si Elena Udrea au făcut, recent, mai multe dezvăluiri despre mecanismul finantarilor ilegale în contextul în care Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind finantarea partidelor politice.

Fostul presedinte a explicat într-o emisiune TV ca finantarea partidelor trebuie privita cu mare atentie, punctând că a trebuie realizat un sistem echitabil de finantare de care sa beneficieze si parditele noi, „cele care au pretentia ca vor face altfel de politica”.

În discursul de miercuri din Parlament, de dinaintea votului privind începerea urmăririi penale, Elena Udrea a făcut referire la finanțările dubioase din campaniile electorale, apărându-se față de acuzele că ar fi primit mită o sumă uriașă de bani pe care ar fi vărsat-o în finanțarea campaniei PDL din 2012: „Daca vobim insa de acuzatii de finantare a campaniilor electorala, atunci cred ca discutia trebuie sa fie onesta, sa se refere la toata clasa politica din ultimii 26 de ani. Nu am fost cel mai bun ministru, dar am spus mereu adevarul. Resping acuzatiile in mod categoric in forma in care le-a facut parchetul”, a spus Udrea in fata parlamentarilor.

Invitat joi seară în platourile Antena3, în emisiunea „Subiectiv”, moderată de Razvan Dumitrescu, europarlamentarul Cristian Busoi a vorbit despre acest subiect al finanțărilor ilegale din campaniile electorale: „Sigur ca pana se ajunge la o situatie similara, trebuie mai multe proceduri si mai multe piedici, mai multe probe. Pot fi declaratii care n-au probe reale. Sunt si fost ministri, demnitari care spun ca tot ce au obtinut ca folos, le-au dus la partidul care ii sustinea, lasati-ma sa am mari dubii”, a opinat prim-vicepreședintele PNL, Cristian Busoi.

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz a remarcat modul subtil în care fostul președinte Traian Băsescu s-a scos din ecuația finanțărilor ilegale a partidelor:„Acesta nu exclude, il situeaza pe domnul fost presedinte in situatia de a nu fi participant, el asta vrea. Vedeti, la Nastase banii care au venit s-au dus intr-o firma care presta niste activitati. Aici banii s-au dus cu valiza, cu sacosa. Aici el spune, domnule: eu nu exclud, n-am vazut in subsidiar nici sacosa (…) incepand sa arate cu degetele pe altii.  Altii nu vor fi asa de discreti ca doamna Udrea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *