Finanțările suspecte din AUR: câștigă 10.000 lei/lună, dar împrumută AUR cu 2,3 milioane de lei

Ramona Lovin, sursa foto: Facebook

Pentru campania de la alegerile europarlamentare, AUR a primit mai multe finanțări suspecte, de la persoane care nu pot justifica banii. PS News continuă seria de dezvăluiri și prezintă un nou membru AUR care a oferit partidului un împrumut de 2,3 milioane de lei, deși nu deținea acești bani.

Ramona Lovin a fost pe locul 37 pe lista AUR pentru alegerile europarlamentare. Aceasta a împrumutat AUR cu 2,3 milioane de lei pentru campania electorală, chiar dacă nu avea nicio șansă să obțină un mandat de europarlamentar.

Finanțarea partidelor în campania electorală are următorul parcurs: AUR primește donații și împrumuturi pentru campania electorală. După alegeri, partidul depune la AEP toate cheltuielile pe care le-a avut în campanie. AEP decontează cheltuielile în baza legii. Odată ce AUR primește banii de la AEP, returnează și împrumuturile pe care le-a primit de la membrii de partid.

Cine este Ramona Lovin

Ramona Lovin este în AUR încă din 2020, când partidul făcea primii pași pe scena politică. Aceasta a fost coordonator AUR Diaspora și în prezent deține funcția de secretar general adjunct în AUR.

În 2020, voia să devină parlamentar român pentru Diaspora, dar nu a câștigat mandatul. Aceasta a locuit mulți ani în Italia și a revenit în România pentru AUR. În 2024, aceasta mai are și funcția de coordonator AUR Neamț.

Din declarația de avere reiese că, în 2023, Ramona Lovin a avut venituri de 100.500 lei de la AUR (unde a fost manager de proiect) și alți 9.800 de lei de la două firme. Veniturile ei au ajuns la 110.300 lei, adică circa 9.000 lei pe lună. Ramona Lovin nu are casă, nu are terenuri, nu are investiții, nu are nicio altă sursă de venit. Soțul Ramonei Lovin este zidar și nici el nu ar putea acoperi un împrumut de 2,3 milioane de lei.

Ramona Lovin este căsătorită cu un cetățean din Republica Moldova și promovează unirea României cu Republica Moldova, ceea ce contravine Constituției și tuturor tratatelor asumate de țara noastră.

„Noi suntem în exil. De 16 ani, de când sunt plecată, îmi doresc să mă pot întoarce acasă. Aici simt că mă sting zi de zi, de povara exilului”, spunea Ramona Lovin, în 2020.

Schema finanțărilor din AUR

Ramona Lovin, cu venituri modeste, a împrumutat AUR cu o sumă mult mai mare decât Șerban Dimitrie Sturdza, care are venituri anuale de milioane de lei. Ramona Lovin, cu veniturile sale, ar fi reușit să strângă 2,3 milioane de lei abia în 20 de ani, cu condiția să nu mănânce și să nu aibă alte cheltuieli în această perioadă.

Secretara lui George Simion nu poate justifica deloc cele 2,3 milioane de lei cu care a împrumutat AUR. Este firesc să ne întrebăm de unde a scos acești bani, pentru că nici măcar băncile nu i-ar oferi această sumă. De unde vin banii care finanțează campaniile electorale: din surse ilegale sau de la țări care au interese să destabilizeze România. Dacă Ramona Lovin nu explică de unde a scos cele 2,3 milioane de lei, atunci orice variantă poate sta în picioare.

În AUR se observă o schemă de finanțare: Ramona Lovin este a treia persoană care oferă fix 2,3 milioane de lei pentru campania electorală. Este suma maximă care poate fi oferită potrivit legii electorale. Cosmin Teodor Iosub, Mirela Daniela Irindea și Ramona Lovin au împrumutat partidul cu 2,3 milioane de lei fiecare, deși nu dețineau acești bani. În spatele acestor finanțări suspecte se poate ascunde adevăratul sponsor al partidului lui George Simion. Pentru că toate aceste împrumuturi se vor întoarce la membrii „generoși”. Dar în buzunarele cui vor ajunge acești bani în realitate?

CITEȘTE ȘI:

Finanțările suspecte din AUR: a împrumutat partidul cu 2,3 milioane lei, deși are venituri de 7.000 euro/an

Finanțările suspecte din AUR: cine este femeia care a împrumutat partidul cu 2,3 milioane lei

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: