Finlanda dă voie Ucrainei să folosească armele primite pentru a lovi ținte din Rusia

Sursă foto: X

Ucraina poate folosi armele furnizate de Finlanda pentru a lovi ținte de pe teritoriul rusesc, au declarat înalți oficiali de la Helsinki, potrivit POLITICO. „Este o bătălie defensivă complet legitimă pe care o duce Ucraina”, a declarat Jukka Kopra, președintele comisiei parlamentare finlandeze pentru apărare.

Ministrul finlandez al Apărării, Antti Kaikkonen, a declarat că țara sa nu a stabilit nicio restricție cu privire la ceea ce poate face Ucraina cu armele pe care le furnizează, a relatat joi postul de televiziune finlandez Yle. El a adăugat că restricțiile au fost impuse în principal de țările care au furnizat Ucrainei sisteme de arme cu rază lungă de acțiune.

„Dacă este necesar, Ucraina ar trebui să lovească și ținte militare din partea Rusiei. Este o bătălie defensivă complet legitimă pe care o duce Ucraina. Carta ONU permite ca obiectivele militare să fie atacate dincolo de granițele terestre”, a declarat Jukka Kopra, președintele comisiei parlamentare finlandeze pentru apărare.

Aceasta este o diferență clară față de alte țări occidentale, inclusiv Germania, cancelarul Olaf Scholz fiind reticent în a trimite rachete de croazieră Taurus cu rază lungă de acțiune în Ucraina, de teamă că armele vor fi folosite pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei și astfel să atragă Germania în război cu președintele rus Vladimir Putin.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: