Skip to content
Politică

Finul lui Udrea a dat-o la pace cu DNA și rămâne liber

ziare.com

Finul fostului ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea a dat-o la pace cu Direcția Națională Anticorupție (DNA) și rămâne în libertate.

Este vorba despre deputatul PMP Adrian Gurzău, care a ajuns la o înțelegere cu procurorii și a acceptat o pedeapsă de 2 ani și 8 luni cu suspendare, după ce a recunoscut că și-a traficat influența pe lângă membrii ASF pentru urgentarea procedurilor de avizare a Angelei Toncescu, fostă șefă CSA, la conducerea Carpatica Asig și pentru amânarea falimentului companiei. Banii au fost plătiți în baza unor contracte care aveau ca acoperire furnizarea de servicii de call-center.

Informația a fost furnizată, pentru Profit.ro, de către Direcția Națională Anticorupție.

Angela Toncescu, fost președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și inculpată într-un alt dosar penal și Adrian Gurzău au ajuns la o înțelegere prin care acesta din urmă a încasat 10.000 de euro și urma să încaseze câte 4.000 de euro pe lună, timp de 60 de luni, pentru servicii de call-center oferite societății Carpatica Asig.

„La data de 2 noiembrie 2015, a fost încheiat un contract al cărui obiect îl constituia furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de tip”call – center”, pe o durată minimă de 5 ani. Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada pilot test) a fost stabilită la suma de 10.000 de euro + TVA, plătită de S.C. Carpatica Asig SA lunar, urmând ca pentru următoarele 60 de luni, valoarea contractului să fie de 4.000 de euro+TVA, pe fiecare lună. Contractul astfel încheiat a fost păgubos pentru Carpatica Asig SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajați ai societății, care desfășurau activități similare, la costuri mult mai scăzute”, a transmis, pentru site-ul de știri citat, departamentul de comunicare al DNA.

Pe lângă pedeapsa de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, Adrian Gurzău va presta 60 de zile de muncă în folosul comunității și îi vor fi interzise, timp de 3 ani, mai multe drepturi, printre care acela de a fi numit sau ales într-o funcție publică.

Dosarul său se află acum pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. DNA precizează că, prin încheierea acordului de recunoaștere a vinovăției, a luat sfârșit și ancheta penală, “situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Urmărirea penală față de ceilalți inculpați în dosar, printre care și Angela Toncescu și Dan Hosu (soțul fostei șefe DIICOT Georgiana Hosu), continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *