Skip to content
" "
București Știri locale

Firea: 8.500 de bucureşteni s-au înscris în programul de testare pentru coronavirus

facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni că 8.500 de bucureşteni s-au înscris în programul „Testăm pentru Bucureşti”, în cadrul căruia 11.000 de persoane pot beneficia de o testare gratuită de tip Real Time PCR, pentru a afla dacă sunt infectate cu noul coronavirus.

8.500 de bucureşteni s-au înscris pentru a se testa gratuit să afle dacă sunt contaminaţi cu noul coronavirus. După înscriere, veţi fi contactaţi şi programaţi pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare ale clinicilor de stat şi private partenere ale programului „Testăm pentru Bucureşti”. Testele sunt PCR – cele mai performante la nivel mondial. Constau in analizarea unei probe din exudatul nazal si faringian. Mai sunt 2500 de locuri”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

" "

Primăria Capitalei a lansat la sfârşitul săptămânii trecute platforma http://testampentrubucuresti.assmb.ro/, prin care testarea se realizează în mod gratuit, Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmând să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului.

Prin intermediul platformei bucureştenii trebuie să completeze o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr CI, vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere).

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *