Skip to content
București

Firea a făcut ANUNȚUL. Ce investiţii din Bucureşti pierd finanţări

www.click.ro

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat rectificarea bugetară aprobabtă la ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Astfel, s-au luat bani de la proiectul de modernizare Piata Eroii Revolutiei, penetratia Prelungirea Ghencea-Domnesti, modernizarea Soselelor Iancului si Pantelimon, largirea strazii Fabrica de Glucoza şi s-au dat la Pasajul Ciurel si pentru majorarea subventiei RATB.

Primaria Capitalei a cheltuit pana pe 30 septembrie doar 20% din banii alocati pentru investitii in acest an, potrivit executiei bugetare aprobate la ultima sedinta de Consiliu General, potrivit b365.ro.

In plus, s-au luat bani de la sistemul de management al situatiilor de urgenta, consolidari si proiecte de regenerare urbana si s-au dat pentru organizarea mai multor evenimente culturale: Festivalul corurilor scolare, Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu Bitanescu, Festivalul Caragiale, Gala Premiilor Municipalitatii, Gala Absolventilor etc.

Banii au fost luati de la:

– circa 11 milioane lei de la sistemul de management al situatiilor de urgenta la nivelul municipiului Bucuresti din 28 milioane lei aprobate la inceputul anului;

– 1,5 milioane lei de renovarea cladirii de pe str. Lipscani 18-20, data recent pentru amenajarea Muzeului Holocaustului;

– 2 milioane lei de la consolidare, reabilitare, extindere si resturare fatada imobil bd. Regina Elisabeta nr. 29-31. Au mai ramas 500.000 lei.

– 1 milion lei de la dotari si echipamente pentru sediul primariei;

– 500.000 lei de la sistemul interactiv de informare a cetatenilor;

– 450.000 lei de la portal administratie locala;

– 24 milioane lei de la capitolul protectie contra incendiilor dintre care 6,5 milioane lei de la infiintarea de noi subunitati de pompieri;

– 2,1 milioane lei de la modernizarea unor unitati de invatamant – gradinite si scoli si 5,6 milioane lei de la capitolul alte cheltuieli in domeniul invatamantului;

-1,4 milioane lei de la studiul pentru reconstruirea Halii Matache in Parteneriat public privat, studiu consolidare/concesiune imobil str. Lipscani nr. 70/ Selari 19 si a altor cladiri din centrul Istoric afate in proprietatea primariei.

– 7 milioane lei de la revizuirea PLanului Urbanistic General;

– 2,3 milioane lei de la proiectul autostrazii suspendate (Inchidere Inel Median);

– circa 2 milioane lei de la diverse proiecte de regenerare urbana (concurs solutii amenajare Piata matache, concurs solutii amenajare Piata Unirii/ Piata Victoriei, regenerare urbana zona Ferentari, studiu amenajare Lacul Morii)

– 5,8 milioane lei de la modernizare Piata Eroii Revolutiei si pasaj pietonal. Proiectul a ramas fara bani;

– 11 milioane lei de la penetratia Prelungirea Ghencea-Domnesti;

– circa 5 milioane lei de la modernizare Sos. Iancului si Pantelimon;

– 10 milioane lei de la largirea strazii Fabrica de Glucoza;

Si dati la:

– 605.000 lei la muzee;

– 5,7 milioane lei la institutii de spectacole si concerte (alocari pentru Festivalul corurilor scolare, Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu Bitanescu, Festivalul Caragiale, Gala Premiilor Municipalitatii, Gala Absolventilor)

– 4,4 milioane lei pentru consolidarea si restaurarea monumentelor istorice

– 78 milioane lei pentru transportul public – majorarea subventiei RATB

– 38 milioane lei pentru Pasajul de la Ciurel. Proiectul a mai primit 40 milioane lei la inceputul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *