Skip to content
Politică

Firea a făcut marele anunț: PMB cumpără 100 de ambulanțe. Peste jumătate din bani vin de la Apa Nova

looms.ro

Edilul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut joi marele anunț: Primăria Municipiului București (PMB) cumpără 100 de ambulanțe. Peste jumătate din bani vin de la Apa Nova.

Primarul Bucureștilor, Gabriela Firea, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că suma totală necesară autovehiculelor se ridică la 8,5 milioane de euro.

Alături de Gabriela Firea s-au aflat ministrul Sănătăţii (Florian Bodog), managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (Alis Grasu), precum și directorul general al Apa Nova Bucureşti (ANB), Jorj Mădălin Mihailovici, potrivit Libertatea.ro.

Edilul PSD a precizat că, dintre cei 8,5 milioane de euro, peste jumătate (4,6 milioane de euro) pot proveni din dividende pe care PMB le are de accesat de la ANB.

„Primăria Capitalei va demara în cel mai scurt timp procedura de achiziție a 100 de ambulanțe pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Aceste 100 de ambulanțe pentru că în prezent sunt 108 amubalnțe, din care aproape 70 sunt depășite din punct de vedere tehnic. Sunt de foarte multe ori, deși medicii și asistenții acționează eroic, probleme cu mașinile care ajung la pacienți. Suma totală este de 8,5 milioane de euro. 4,6 milioane de euro pot proveni din dividende pe care le are de accesat Primăria de la Apa Nova, iar restul de sumă va fi acoperită din bugetul local. Consider că nu este o cheltuială, ci o investiție în sănătatea bucureștenilor și ilfovenilor”, a declarat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *