Skip to content
București

Firea a semnat contractul pentru noile autobuze. Când vor fi livrate primele unități

bucurestiul.ro

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a semnat marți contractul pentru achiziția noilor autobuze de la compania turcă Otokar.

Conform contractului, turcii de la Otokar vor livra 400 de autobuze având norma de poluare EURO 6, informează News.ro.

„După o licitaţie care a durat extrem de mult, aproape doi ani, am semnat astăzi contractul pentru achiziţionarea a 400 de autobuze Euro 6. Autobuzele sunt primele care vor înnoi parcul auto al RATB, în condiţiile în care autobuzele regiei sunt depăşite ca uzură morală şi fizică”, a spus Gabriela Firea.

Conform primarului Capitalei, primele 100 de unități ar urma să fie livrate până la finalul anului 2018, urmând ca până la finalul anului 2019 să fie livrate și restul de 300.

„Una dintre principalele măsuri pentru deblocarea traficului sufocant din Capitală este aceea de a înnoi parcul auto şi de a suplimenta cu câteva sute de autobuze parcul auto existent. În următoarea perioadă vor veni şi primele unităţi. (…) Până la sfârşitul acestui an, din cele 400 de autobuze achiziţionate vor veni la Bucureşti 100 de unităţi, începând cu luna octombrie, iar până la sfârşitul anului viitor vor veni toate cele 400 de autobuze. (…) Aşadar, 100 de autobuze până în decembrie anul acesta, iar din iunie anul acesta, de la semnarea contractului, până în iunie anul viitor, vor mai veni încă 300”, a adăugat Firea.

Totodată, Gabriela Firea susține că suma plătită pentru cele 400 de noi autobuze este una corectă, amintind că alegerea variantei Otokar a ținut cont doar 50% de criteriul prețului și 50% de calitatea tehnică.

„Cred că este un preţ corect, mai ales având în vedere că ne-am dorit ca aceste autobuze să fie fiabile, să fie realizate de o companie care aduce o garanţie pentru calitatea acestor produse, astfel încât nu ne-am mărginit la a alege, aşa cum s-a întâmplat, din nefericire, la alte achiziţii, chiar şi la Primăria Capitalei, preţul cel mai mic, ci dimpotrivă, ne-am gândit ca preţul corect să fie 50% pondere calitatea tehnică şi 50% preţul acestor autobuze. Avem trei game, trei lungimi ale autobuzelor, în funcţie de traseul pe care îl vor desfăşura aceastea”, a mai menționat primarul Bucureștiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *