Skip to content
București

Firea, achiziție crucială pentru Capitală

secundatv.ro

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat, marți, că în următoarele zile se va organiza o licitație crucială pentru București. Edilul Capitalei dorește să facă o achiziție destul de mare a mijloacelor de transport în comun. Rezolvarea acestei probleme este prioritară, deoarece Bucureștiul are nevoie urgent de introducerea mai multor mijloace de transport pentru a elimina aglomerația infernală.

O altă problemă este legată de starea tehnică a mai multor vehicule care prezintă numeroase defecțiuni, iar achiziționarea unor noi vehicule este vitală.

„În câteva zile vom fi în măsură să urcăm pe SEAP licitația pentru achiziția a 400 de autobuze noi, Euro6, 100 de tramvaie și 100 de troleibuze. S-a lucrat aproape un an de zile la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini, sunt absolut convinsă că odată cu momentul în care aceste autobuze, tramvaie și troleibuze vor ajunge la București (…) vom putea să spunem că am contribuit odată în plus la a-i determina pe bucureșteni, măcar câteva zile pe săptămână sau una-două la început, să renunțe la autovehicul personal, mașina mică și să folosească transportul public în comun, în condiții decente”, a precizat Firea, în cadrul conferinței „Jump to smart 1.0 — Soluții rapide și inovatoare pentru România orașelor inteligente„, a declarat Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Firea dorește să îi convină pe bucureșteni să opteze cât mai mult pentru utilizarea mijloacelor de transport în comun și să îi determine să renunțe cât mai curând la folosirea mașinii personale.

„Să știm exact și să fim informați și de pe panouri și cu soluții smart și on-line și pe telefon la ce oră putem să mergem în stație să luăm autobuzul și ce la ce oră putem să ajungem la destinație”, a explicat ea.

Firea a reamintit că RATB este în procedură de achiziție și în vederea instalării de internet wireless gratuit pentru călători.

„Când am prezentat acest proiect de hotărâre în Consiliul general ne-am izbit de următoarele remarci: ‘Noi avem niște autobuze cumpărate acum zece ani, unele dintre ele nu au aer condiționat, nu sunt îngrijite și Gabi Firea vrea să pună internet gratuit’. Le facem împreună. Procedurile pentru achiziție erau deja demarate și între timp demarăm și cealaltă procedură de achiziție pentru wireless, deci pentru internet, pentru toți călătorii. Nu cred că trebuie să pierdem timp și să așteptăm să vină primul lot de autobuze noi în București pentru ca abia apoi să demarăm procedura pentru internet”, a explicat primarul general.

1 comentariu la “Firea, achiziție crucială pentru Capitală

  1. Daca nu ia trolee si tramvaie de la Arad, inseamna ca nu stie ce face. Plus tramvaie de la atelerele RATB! Autobuze nu mai producem, asa ca poate lua de la oricine, dar ce se face in Romania pentru transportul electric, poate lua din tara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *