Skip to content
Politică

Firea, acuzată de PLAGIAT: „Proiectul a fost copiat și mutilat!”

observator.tv

Prim-vicepresedintele PMP, deputatul Valeriu Steriu, marți, pe pagina personală de Facebook, lansează o serie de acuzații dure la adresa actualului primar al Capitalei, Gabriela Firea.

Mai exact, Steriu o acuză pe Gabriela Firea că ”a furat” un proiect pe care acesta l-ar fi propus împreună cu câțiva colegi în urmă cu un an, vouchere acordate bucureștenilor în vederea achiziţionării de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot.

Mai mult, deputatul susține, în postarea sa, că ”suntem singura capitală europeană în care se fac concerte și parade culturale din banii contribuabililor consumând sume fabuloase și blocând traficul”.

”Cozile mari la cele 5000 de vouchere oferite de Primăria Municipiului București îmi lasă un gust amar. Pentru că, un proiect bun propus împreună cu câțiva colegi în urmă cu un an (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…) a fost copiat și mutilat. Propunerea nostră nu viza banii publici, ci banii angajatorului. Nu vizam o pomană electorală, o bicicletă cadou pentru a merge nepoțelul în parc, ci o bicicletă pentru a veni la muncă pe ea, lăsând acasă mașina și ajutând astel la fluidizarea traficului, la reducerea poluării și la promovarea unui stil de viață sănătos. Costul era suportat integral de firma unde lucra beneficiarul și nu din bugetul primăriei. Acesta este mai util în a face infrastructura pentru biciclete cât mai rapid. Sau pentru a face educație cu șoferii pentru a proteja bicicliștii în trafic.

Ciudat este că Ministerul Finanțelor Publice din guvernul PSD a considerat proiectul meu de lege costisitor și a dat aviz negativ, deși nu cerea bani publici… În același timp, pe aceeași sumă anuală de 500 lei/bicicletă PSD-ul din Primăria Municipiului București nu a crâcnit și l-a avizat imediat.

De altfel, despre risipa de bani pentru pomana electorală la Primăria Municipiului București am să mai scriu. Suntem singura capitală europeană în care se fac concerte și parade culturale din banii contribuabililor consumând sume fabuloase și blocând traficul. Oare câți din banii cheltuiți ajung în mod real la artiștii de pe aceste scene…?”, scrie Valeriu Steriu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *