Firea anunţă o colaborare româno-italiană pentru susținerea familiilor și protecția copiilor aflați în grija statului

Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook / Gabriela Firea

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, anunţă că a avut o întâlnire cu ambasadorul Italiei în România, Alfredo Durante Mangoni, şi că există o colaborare româno-italiană pentru susținerea familiilor și protecția copiilor aflați în grija statului.

„Colaborare româno-italiană pentru susținerea familiilor și protecția copiilor aflați în grija statului.

Am avut o întâlnire de bun augur cu Excelența Sa domnul Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România. Mă bucur că avem susținerea Italiei pentru a promova proiecte importante pentru români”, a notat Firea pe Facebook.

Ea a adăugat că asociații și organizații italiene funcționează în țara noastră de foarte mulți ani, imediat după Revoluția din 1989. „Sunt exemple nenumărate de bune practici în domeniul social, pentru protecția copiilor în situații dificile și în sănătate, pentru ajutorarea copiilor infectați cu HIV. Am discutat despre proiectele Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse în domeniul protecției drepturilor copilului, susținerea familiilor și creșterea natalității. Italia are un minister dedicat familiei – Ministerul Familiei și Egalității de șanse – înființat încă din anul 1994. Este clar că putem prelua din experiența instituției de aproape 20 de ani”, a menţionat ministrul.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: