Skip to content
Politică Video

Firea arată bomba din PMB: 1 MILION de euro, TOCAȚI în 2 ore! EXCLUSIV

metropotam.ro

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a participat, miercuri, la cea mai recentă ediție a interviurilor video PSnews.ro.

Edilul a dezvăluit o adevărată bombă din instituția pe care o conduce, lăsată moștenire de către fosta administrație. Mai precis, este vorba despre o factură ce se ridică la nu mai puțin de 1 milion de euro, bani plătiți pentru un eveniment care a durat doar două ore.

„Nu sunt de acord cu faptul că s-a alocat – de către fostul consiliu – și s-au cheltuit acum, în această perioadă, echivalentul în lei a 1 milion de euro pentru o acțiune de 2 ore: lasere pe clădirea Parlamentului. Nu sunt de acord nici cu bugetele foarte mari care s-au folosit pentru alte activități și alte acțiuni culturale. Este o sumă enormă – puteam să facem 3 grădinițe și acest eveniment. Vreau să trag acest semnal de alarmă. Se aruncă cu milioane în stânga și în dreapta”, a acuzat Firea.

Mai mult: primarul PSD a devoalat amenințările primite în legătură cu bugetele Arcub și Creart, instituții culturale aflate în subordinea Primăriei Generale.

Mi se transmit și amenințări: că, dacă cumva am mai mare grijă de bugetele de la ArCub și CreArt, vor sări pe mine ONG-urile, pentru că și ArCub, și CreArt au sprijinit ONG-urile din Capitală și că, dacă eu îndrăznesc cumva să spun ceva de aceste două instituții, vor sări pe Facebook ONG-urile. Eu le voi spune acestor reprezentanți ai ONG-urilor realitatea și le voi invita să le arăt bugetele și să spună ei în continuare pe Facebook dacă sunt de acord ca un eveniment – să spunem – de 200.000 de euro să-l facem cu 1 milion de euro sau un eveniment care se poate face cu 100.000 de euro să dăm tot 1 milion de euro. Și sunt convinsă că vor înțelege, că ei sunt onești, dar sunt manipulați, a detaliat politicianul.

În altă ordine de idei, Gabriela Firea și-a prezentat principalele realizări culturale pentru bucureșteni.

„Sunt un om care iubește cultura, am crescut într-un mediu cultural. Nu e o laudă, dar știți și dumneavoastră: sunt și membru al Uniunii Scriitorilor – nu pot fi bănuită că sunt insensibilă la glasul oamenilor de cultură; dimpotrivă: la inițiativa mea, s-au deblocat 100 de posturi de actori în această perioadă, pentru teatrele din Capitală. De asemenea, am înființat un Teatru al Dramaturgilor Români Contemporani, care va începe, în perioada următoare, să funcționeze și să pună în scenă piese ale dramaturgilor români contemporani.

Am venit cu inițiativa și Consiliul General a aprobat înființarea unui teatru temporar, pentru ca toate trupele care acum joacă în clădiri cu bulină să se poată reloca pe perioada consolidării. Dar nu mai sunt de acord cu modul în care fostele consilii generale au administrat – prin instituțiile culturale – bugete, bani care s-au dus pe evenimente care n-au avut niciun efect sau un efect minim pentru bucureșteni, milioane de euro care s-au dus în niște așa-zise «acțiuni culturale», care, de fapt, nu au avut impact și care sunt greu de cuantificat. Bugetul pentru cultură va fi unul mare, va fi semnificativ, vom ajuta toate teatrele, vom ajuta, de asemenea, muzeele din Capitală, vom investi, de asemenea, în reabilitarea clădirilor de patrimoniu, dar vom avea mult mai mare grijă de modul cum instituțiile de cultură gestionează sumele”, a explicat Firea.

Urmăriți mai jos declarațiile primarului, în intervalul 28:55 – 32:27:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *