Skip to content
București

Firea aruncă banii pe fereastră. Cât a costat evenimentul de ziua Europei

BUCURESTIUL.ro

Primarul Capitalei Gabriela Firea recidivează în cheltuirea unor sume fabuloase pentru diverse activități care nu fac parte din categoria ”necesități pentru Capitală”.

Astfel, concertele organizate în Piaţa Universităţii de Primăria Capitalei, marţi, cu ocazia Zilei Europei, au costat aproximativ 385.000 de euro, potrivit consilierului PNL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Ciprian Ciucu.

Consilierul Ciprian Ciucu a scris, miercuri, pe Facebook, că atunci când s-a opus în CGMB adoptării de proceduri simplificate pentru achiziţii publice a făcut-o tocmai pentru a evita astfel de achiziţii „dubioase”.

„Anunţ neclar, cu doar trei săptămâni înainte de eveniment. Aşa ne va toca bugetul încă trei ani de zile. Q.E.D. Reţineţi tactica – dăm bugete imense la instituţii din subordine pe care le controlăm prin interpuşi, care fac ce le zicem noi, nu ceea ce le-ar dicta misiunea lor şi raţiunea pentru care au fost înfiinţate. Aţi dat banii aceştia, circa 385.000 de euro, pentru o hărmălaie cu obiectiv neclar, inutitlă. Nu ducem lipsă de concerte în Bucureşti, nu văd de ce trebuie ca Primăria să risipească, astfel, banii. În fine… tipic Firea. Mă tot gândesc la o soluţie fezabilă şi constituţională ca să o oprim”, adaugă consilierul liberal, potrivit news.ro.

Marţi, de Ziua Europei, la Universitate a avut loc evenimentul „Iubeşte Europa! Fall in love with Europe”, organizat de Centrul de Informare Europe Direct Bucureşti şi de Institutul European din România – European Institute of Romania (IER), cu sprijinul Primăriei Bucureşti prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti. Evenimentul, la care au mers şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi consilierul european Corina Creţu, a inclus ateliere meşteşugăreşti, karaoke, iar seara au avut loc concerte O-Zone, Inna, Carla’s Dreams, Alexandra Stan, Antonia, Morandi, FlyProject şi Akcent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *