Skip to content
București Știri locale

Firea: Astăzi se împlinesc 155 de ani de la înfiinţarea Primăriei Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că se împlinesc, miercuri, 155 de ani de la înfiinţarea Primăriei Bucureşti, primul edil fiind generalul Barbu Vlădoianu, care a fost şi mâna dreaptă a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, scrie agerpres.ro.

Astăzi se împlinesc 155 de ani de la înfiinţarea Primăriei Bucureşti. Primul primar ales al Capitalei şi, totodată, mâna dreaptă a domnitorului A. I. Cuza a fost generalul Barbu Vlădoianu, care a avut două mandate: în perioada august 1864 – octombrie 1865 şi decembrie 1872 – mai 1873. În prezent, o stradă din Sectorul 1 al Capitalei îi poartă numele. În cei 155 de ani de existenţă s-au succedat alţi 81 de primari, iar 13 dintre ei au fost realeşi şi pentru al doilea mandat„, a scris Firea, pe Facebook.

Potrivit edilului-şef, actul de naştere al Primăriei Capitalei poartă data de 7 august 1864, iar instituţia a fost înfiinţată după modelul francez.

Prin aplicarea noii Legi comunale a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, vechiul sfat orăşenesc a fost înlocuit cu un Consiliu comunal, iar în locul Maghistratului a fost înfiinţată Primăria„, a explicat Firea, amintind că pe 20 septembrie se vor împlini 560 de ani de când Bucureştiul a fost atestat documentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *