Firea: Cazul abuzurilor prin care au trecut studentele de la SNSPA este reprezentativ pentru societatea românească

Sursa foto: Wikipedia

Europarlamentarul PSD Gabriela Firea afirmă că dezvăluirea cazurilor de abuz reprezintă un semn pentru femeile care au trecut prin situaţi similare să nu tacă şi să caute ajutor. ”Cazul abuzurilor prin care au trecut studente de la SNSPA este, din păcate, reprezentativ pentru societatea românească”, susţine ea. ”Da, de multe ori – aşa cum este şi în acest caz recent -, este vorba şi despre complicităţi şi un fel vinovat de a întoarce privirea, chiar în interiorul instituţiei publice sau private în care are loc o astfel de agresiune”, arată Firea.

”Dezvăluirile din cazul de abuz sexual de la o universitate din Bucureşti arată cât de important este ca orice victimă a unui abuz să aibă curaj să-l denunţe public şi să aibă conştiinţa că nu este deloc la dispoziţia agresorului, indiferent de poziţia de moment sau de aparentă putere a acestuia. Cazul abuzurilor prin care au trecut studente de la SNSPA este, din păcate, reprezentativ pentru societatea românească, iar dacă dezvăluirea are loc abia după atât timp, în Bucureşti, cel mai mare oraş şi mai expus discuţiei publice, şi în mediul universitar, în provincie, ca să nu mai spunem de mediul rural, abuzurile rămân necunoscute şi se perpetuează, devin practică, ceva cumva firesc, «aşa-i la noi»”, a arătat Gabriela Firea, marţi, într-o postare pe Facebook.

Ea a adăugat că faptul că astfel de cazuri ies la iveală şi au ecou public este cel mai puternic semn de încurajare pe care victimele abuzurilor îl primesc şi ”cel mai important semn pentru fete şi femei care au trecut prin situţii similare să nu tacă şi să ascundă sau să permită o agresiune”.

”Fetele şi femeile trebuie să înceapă să aibă conştiinţa că în orice instituţie publică sau privată nu sunt neajutorate, singure sau lipsite de putere şi că se pot opune, iar agresorul lor poate să fie sancţionat. Şi da, de multe ori – aşa cum este şi în acest caz recent -, este vorba şi despre complicităţi şi un fel vinovat de a întoarce privirea, chiar în interiorul instituţiei publice sau private în care are loc o astfel de agresiune”, a subliniat Firea.

Ea a menţionat că a discutat, ca jurnalist şi ca politician, cu multe fete şi femei care au fost în situaţii de abuz şi întotdeauna le-a încurajat să se exprime public şi să caute ajutor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: