Skip to content
Politică

Firea cere ajutorul Guvernului pentru un aviz al DSP necesar atragerii a 25 de milioane de euro din fonduri europene

Facebook/Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat intervenţia prim-ministrului Ludovic Orban şi a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru obţinerea un aviz al DSP necesar atragerii a 25 de milioane de euro, din fonduri europene destinate materialelor sanitare.

Solicit intervenţia prim-ministrului şi a ministrului Sănătăţii. Vă mai amintiţi cu siguranţă, pentru că nu s-au şters încă acele amintiri care ne-au traumatizat, instituţia care nu a răspuns zile întregi la telefoanele disperate ale românilor, zeci de ore, o instituţie care i-a ignorat pe cetăţenii din această ţară. Ei bine, nu era suficient ce s-a întâmplat în aceste luni de pandemie, iată că acum, din cauza DSP Bucureşti, o instituţie aflată în directa subordonare a Ministerului Sănătăţii, se vor putea pierde sume importante de bani din fonduri europene, mai exact 25 de milioane de euro„, a declarat Firea într-o intervenţie live pe pagina sa de Facebook.

Banii au fost folosiţi pentru achiziţionarea de aparatură şi materiale sanitare la spitalele Victor Babeş, Colentina şi Carol Davila: „În luna aprilie, în generozitatea sa, Ministerul Sănătăţii a anunţat că toate cheltuielile autorităţilor locale în lupta cu noul coronavirus vor fi decontate ori de la Guvern, deci prin fondurile naţionale, ori din fonduri europene. Zis şi făcut. Am realizat foarte multe proiecte. Acestea au fost validate, votate şi în Consiliul General, de asemenea şi de către experţii în fonduri europene -, dar de trei luni de zile sunt blocate aceste fonduri europene din cauza unui banal aviz din partea DSP – un simplu aviz din partea DSP, din partea doamnei Nicolescu, numită politic , nu se pot atrage cele 25 de milioane de euro fonduri europene. Ce reprezintă aceste sume? Înseamnă achiziţia de aparatură de testare, echipamente, materiale sanitare pentru cele trei spitale COVID„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *